Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB)

L’ICTA-UAB participa a la trobada 100xCiencia.2 a Alacant

02 nov. 2017
null Bluesky Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail
  El congrés, que en aquesta edició estava dedicat a la transferència de coneixement i tecnologia, reuní representants de 40 centres i unitats d’investigació “Severo Ochoa” i “María de Maeztu”, respectivament.
LrsquoICTA-UAB participa a la trobada 100xCiencia.2 a Alacant

100xCIENCIA.2
 

El congrés, que en aquesta edició estava dedicat a la transferència de coneixement i tecnologia, reuní representants de 40 centres i unitats d’investigació “Severo Ochoa” i “María de Maeztu”, respectivament.

Durant els dies 2 i 3 de novembre va tenir lloc a Alacant la segona edició del Congrés 100xCiencia, en la qual van participar 40 centres i unitats d’investigació d’Espanya reconeguts pel programa d’excel·lència “Severo Ochoa” i “María de Maeztu”, respectivament.

Les acreditacions “Severo Ochoa” i “María de Maeztu” són el més gran reconeixement institucional a la recerca científica a Espanya; els centres són seleccionats per un comitè d’avaluació internacional. Aquests centres cobreixen pràcticament totes les àrees del coneixement, de la física i les matemàtiques al medi ambient i la biomedicina, tot passant per les humanitats.

L’ICTA-UAB va obtenir l’acreditació “María de Maeztu” l’any 2015 i és el primer centre amb aquest distintiu dedicat als principals reptes globals ambientals i de sostenibilitat relacionada amb el canvi climàtic antropogènic i els seus impactes socioeconòmics.

Enguany, la trobada 100xCiencia, que va tenir lloc a Alacant, portava per títol “Co-creating Value in Scientific Research” i estava dedicada a la transferència dels coneixements que es generen als centres i unitats d’investigació i la seva posada en valor de cara a la societat. 

La directora de l’ICTA-UAB, Jordina Belmonte i la subdirectora de recerca, Patrizia Ziveri van assistir al congrés. Divendres dia 3 de novembre a les 12.15h, Belmonte presentà les estratègies de transferència del coneixement més destacades de l’ICTA-UAB. 

“La transferència dels coneixements bàsics que es generen i les tecnologies que es desenvolupen als centres de recerca és un dels pilars bàsics sobre els que s’assenta la seva activitat. La formació i la difusió són  tan importants com la pròpia recerca”, explicà Juan Lerma, exdirector de l’Institut de Neurociències d’Alacant i president del Comitè Científic del 100xCiencia.2.

La convenció va constar de tres conferències magistrals impartides per tres científiques de reconeguda rellevància internacional, Krista Keränen, Lita Nelsen i Nuria Oliver, a més de quatre taules rodones compartides per investigadors dels Centres Severo Ochoa i les Unitats María de Maeztu amb representants del món de la indústria, les oficines de transferència de tecnologia i la política i l’administració. Al programa també es van incloure ponències curtes dels centres i unitats d’excel·lència més exitosos en transferència i innovació i d’experts en aquesta matèria.

Aquest congrés d’Alacant estava plantejat com un espai per al diàleg i l’intercanvi d’experiències amb l’objectiu d’enfortir la capacitat de transferència de coneixement i de potenciar l’impacte social de la tasca investigadora duta a terme pels centres i unitats d’excel·lència d’Espanya.

Web de l’esdeveniment.

 

 

Dins de