Vés al contingut principal

L'ICTA-UAB participa a la Biennal Ciutat i Ciència

25 gen. 2023
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Del 21 al 26 de febrer, Barcelona celebra la tercera edició de la Biennal Ciutat i Ciència, amb un ampli programa d’activitats de divulgació científica per apropar la ciència a la societat. L’esdeveniment, que per primer cop tindrà lloc simultàniament a Barcelona i Madrid, situa el focus en el concepte de viure. Està comissariat per la investigadora de l’ICTA-UAB Helen Cole i comptarà amb la participació de diferents científics del nostre centre.

BIENNAL CIUTAT I CIENCIA 2023

Durant sis dies, les conferències, tallers, visites guiades, espectacles artístics, jornades o debats convidaran a reflexionar sobre el fet de viure en una època plena de reptes de tota mena i a totes les escales, i sobre com es poden abordar, des de la ciència, les crisis a què ens exposem avui dia.

La Biennal posarà el focus en aquella ciència que observa les relacions de la nostra espècie amb l’entorn natural, humà i digital. Farà una visió activa i propositiva d’aquella ciència que promou les relacions, la convivència i que ens apropa. Que empeny la participació i obre la porta a una major implicació ciutadana.

Les ciutats, on avui viu la major part de la població, apareixeran com l’escenari preferent, amb les tensions i contradiccions que això comporta, i amb la ciència que ens ha de permetre resoldre-les, connectant àmbits de coneixement diversos, com ara les ciències socials, les ambientals i les de la salut. 

La Biennal s’articularà entorn de quatre eixos derivats del tema central d’aquesta edició:

  • Viure a la ciutat
  • Viure en equitat
  • Viure amb la ciència
  • Viure la creativitat


Programa Biennal Ciutat i Ciència
 

Activitats realitzades des de l’ICTA-UAB


Dijous, 23 de Febrer 2023 al CCCB

18:00-19:30h
"Raval Resilient: l’adaptació a les onades de calor de les comunitats migrants del Raval"
 Amb Panagiota Kotsila, investigadora ICTA-UAB 

19:30-21h
"Raval Resilient: el barri a través dels ulls de les persones residents"

Presentació del projecte participatiu organitzat per Panagiota Kotsila I Manuel Franco (Universidad de Alcalá) ambla gestió del projecte a càrrec de l’alumne de màster de l’ICTA-UAB Lourenço Melo. Aquest projecte també resultarà en una exhibició de fotos que es podrà veure al Raval.
 

Divendres, 24 de febrer 2023, al IEC

19:30-21:30h

The Green Divide - Stories of activism and environmental justice in Europe and North America. Sessió moderada per Isabelle Anguelovski que presentarà el documental d’Alberto Bougleux sobre justícia Ambiental sorgit del projecte GreenLULUS.

 

Dissabte, 25 de febrer 2023, al CCCB

12:30-14:00h
“Cap a un pensament planetari en salut pública”
Moderada per Margarita Triguero-Mas

 

Dissabte, 25 de febrer 2023, a l’IEC

17:00-18:30h
“Els residus electrònics a les ciutats: problemes actuals i oportunitats futures”.
Per Laura Talens amb la introducció a càrrec de Susana Toboso.

BIENNAL CIUTAT I CIENCIA

Dins de