Vés al contingut principal

L'ICTA-UAB al Smart City Expo World Congress

09 nov. 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

L'ICTA-UAB serà present al congrés mundial sobre ciutats intel·ligents, l'Smart City Expo World Congress (SCEWC), que tindrà lloc a la Fira de Barcelona, entre el 15 i el 17 de novembre.

Smart City Expo World Congress

La UAB comptarà amb un estand propi on donarà visibilitat a les capacitats tecnològiques, coneixement i projectes destacats que desenvolupen els grups de recerca per millorar la vida dels ciutadans.

L'ICTA-UAB mostrarà els seus projectes sobre la mobilitat amb bicicleta a les ciutats europees, l'agricultura urbana i els sistemes alimentaris urbans sostenibles.

El projecte Bicizen de l'ICTA-UAB, liderat per Jordi Honey-Rosés, podrà donar-se a conèixer el dimecres dia 16 de novembre entre les 10 i les 11.45h a l'estand de la UAB. Honey Rosés i l’investigador també de l’ICTA-UAB Luca Liebscht explicaran aquest projecte, consistent en la cocreació d’una app de ciència ciutadana multiplataforma per a ciclistes urbans europeus. L'objectiu és estudiar els problemes que el col·lectiu ciclista ha de fer front cada dia a les diferents regions europees, com ara els robatoris de bicicletes, els impediments pel clima extrem o el deteriorament de la infraestructura ciclista. D'aquesta manera, cercarà solucions a través de la ciència ciutadana. El projecte compta amb la col·laboració de científics de cinc universitats europees.

A les 12 hores, l'investigador de l'ICTA-UAB Ramiro González mostrarà com és possible implementar l'agricultura urbana a les ciutats a través dels horts urbans, un sistema de fàcil manteniment que contribueix al consum de productes saludables i de proximitat a la sobirania alimentària a les ciutats, a la reducció de l'impacte de la producció i el transport dels aliments i a la qualitat de l'aire. A l’estand s’hi podrà veure un prototip d'hort hidropònic per a oficines, desenvolupat pel grup de recerca Sostenipra i comercialitzat per l’empresa derivada (spin-off) de la UAB Tectum, que té l’objectiu de transformar entorns de treball en espais renaturalizats. 

A les 16.30 hores, Xavier Gabarrell i Pietro Tonini presentaran el projecte FoodE (Food Systems in European Cities), una iniciativa europea de recerca que pretén impulsar iniciatives alimentàries sostenibles i estendre l'agricultura local, tradicional, orgànica i sostenible.

SMART CITY CONGRESS

Dins de