L'ICTA-UAB centra la primera sessió dels Dissabtes de les Ciències Ambientals
La Coordinació de Ciències Ambientals (Facultat de Ciències – UAB) inaugura aquest dissabte dia 27 de febrer la IVª edició dels Dissabtes de les Ciències Ambientals, una iniciativa que pretén apropar aquesta disciplina als estudiants de batxillerat i de grau, professors i persones interessades en la matèria.
Durant tres dissabtes es donaran a conèixer temàtiques noves en Ciències Ambientals per tal d’apropar als estudiants i altres professionals interessats diferents temes d’actualitat ambiental explicats per reconeguts professors i investigadors de la UAB i d’altres universitats i professionals experts. Les sessions tenen lloc de les 10 a les 13 hores a la Sala de Graus – Facultat de Ciències (Edifici C).
Durant la primera sessió de dissabte dia 27 de febrer, la Dra. Jordina Belmonte, directora de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB) i Professora Catedràtica de la Facultat de Biociències de la UAB parlarà de la recerca en ciències ambientals i, concretament de la que es fa a l’ICTA-UAB. A continuació tindrà lloc una visita guiada per les noves instal·lacions de l’emblemàtic edifici ICTA-ICP que satisfà els estàndards d'alta eficiència energètica i reflecteix l'ambient de treball obert, transparent que caracteritza l'institut. ICTA-¬UAB és un institut propi de la UAB, això vol dir un centre en el que es fa recerca i docència de màster i de postgrau, no docència de grau. L’ICTA és, per tant, una opció pel futur dels estudiants un cop acabats els estudis universitaris.
Es tracta d’ un centre de recerca multidisciplinari, que promou la investigació i la formació de postgrau en ciències ambientals, tan en l’àmbit de l’entorn natural, com de les ciències socials i de les enginyeries. La finalitat és millorar la comprensió del canvi
ambiental global, i de la naturalesa i les causes dels problemes ambientals. A més, estudia les polítiques, estratègies i tecnologies que fomentaran la transició cap a una economia sostenible.
Per fer això compta amb prop de 60 professors i investigadors, 20 tècnics de suport a la recerca i de laboratori i un equip d'administració d’unes 10 persones. Actualment reben formació a l'ICTA-UAB uns 75 estudiants de doctorat i entorn 60 estudiants de màster. A la sessió es presentaran alguns exemples de la recerca actual que s’hi fa.
A més de la investigació i la formació, l’ICTA-UAB contínuament desenvolupa i manté aliances amb la societat civil, incloses les organitzacions no governamentals, autoritats públiques i empreses privades.