Investigadores de l'ICTA-UAB participen el festival internacional "Pint of Science"
La ciència surt del laboratori i se serveix en un bar. Les investigadores de l’ICTA-UAB Gemma Morell Delgado i Berta Roset Pérez participaran en el festival internacional Pint of Science, una cita global que converteix els bars de Barcelona en espais de coneixement, diàleg i reflexió sobre els grans reptes del nostre temps.

Pot el futur renovable ser alguna cosa més que un mite? I què passa amb un mitjó trencat i desemparellat quan el llencem a les escombraries? Aquestes i altres preguntes seran abordades per les expertes durant el festival internacional Pint of Science, que tindrà lloc del 19 al 21 de maig en 14 bars repartits per tota Barcelona.
Aquest esdeveniment global de divulgació científica, present en 25 països i 75 ciutats només a Espanya, ofereix un format únic: trobades amb investigadors en bars, on el públic pot dialogar cara a cara amb qui hi ha darrere la ciència, en un ambient informal, proper i accessible per a tothom. En el cas de Barcelona, el coneixement prendrà forma en barris com Gràcia, l’Eixample, Sarrià, Horta-Guinardó, Ciutat Vella, Sant Martí, Sants-Montjuïc o Sarrià-Sant Gervasi.
El dilluns 19 de maig a les 19 hores, al bar Mascladís Borrell, al barri de l’Eixample, la investigadora de l’ICTA-UAB Gemma Morell Delgado participa al cicle La nostra empremta al medi ambient. Morell convidarà el públic a mirar dins dels seus armaris per qüestionar el destí de la roba que es llença. A la seva xerrada "On acaba un mitjó trencat i desemparellat?", explorarà el cicle de vida de les peces tèxtils i les seves conseqüències mediambientals, connectant els hàbits quotidians amb grans reptes globals com la sostenibilitat i l’economia circular.
Per altra banda, el dimecres 21 de maig a les 19 hores al mateix bar Mascladís Borrell, la investigadora de l’ICTA-UAB Berta Roset Pérez incitarà el públic a reflexionar sobre els límits i les possibilitats reals de la transició energètica amb una xerrada que desmunta falses creences i analitza la dependència que tenim dels combustibles fòssils. Dins el cicle Frenant el canvi climàtic, i sota el títol "Un futur renovable o pura mitologia?", s’obrirà el debat sobre què implica, a nivell social i ambiental, avançar cap a un model energètic veritablement sostenible.
El festival Pint of Science va néixer l’any 2013 a l’Imperial College de Londres amb la idea de treure la ciència dels laboratoris i portar-la directament al lloc on és la gent. Des de llavors, s’ha convertit en un dels majors esdeveniments internacionals de divulgació científica. A Espanya, està organitzat per l’Associació Pint of Science Espanya, una entitat sense ànim de lucre gestionada íntegrament per voluntariat.
Barcelona serà, un cop més, un dels epicentres d’aquesta cita global, amb programació en català, castellà i anglès, i xerrades sobre temes tan diversos com la neurociència, la física, la salut, el medi ambient, la tecnologia o la història.