Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB)

ICTA-UAB organitza una sessió sobre circularitat i matèries primeres al Congrés EMP-E 2020

05 oct. 2020
null Bluesky Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Les investigadores de l'ICTA-UAB Laura Talens i Cristina Madrid participaran en la IV Conferència de la Plataforma de Modelització Energètica (EMP-I 2020) "Modelitzant la Neutralitat Climàtica per al Pacte Verd Europeu", que s'organitza en cooperació amb el H2020 Energy Modeling Group, format per vuit projectes Horitzó 2020.

Congreso EMP-E 2020

Aquesta conferència anual tindrà lloc del 6 al 8 d'octubre de 2020 i busca tancar la bretxa existent entre els modeladors científics i els responsables polítics en tots els nivells, amb l'ajuda de representants de la Comissió Europea. Reunirà científics i responsables polítics que treballen en la modelització energètica actual i en qüestions de política energètica, analitzant les oportunitats de canvi actuals i futures.

Per arribar més enllà dels responsables polítics locals, nacionals i regionals, i comprometre el major nombre possible de parts interessades involucrades en el sistema energètic de la UE, els models i els coneixements polítics que es desenvolupin durant la conferència seran exposats a un procés de revisió per parells i es compilaran en un informe informatiu.

Les investigadores de l'ICTA-UAB, membres de el projecte Sentinel, participaran en el congrés el dimarts 6 d'octubre al focus grup 2, que està dedicat a la "Circularitat i ús de matèries primeres". L'objectiu d'aquesta sessió és discutir el nexe entre les matèries primeres i les tecnologies energètiques, i aprendre com alguns models de sistemes energètics (ESM) estan treballant per integrar les matèries primeres en els seus models. Aquest tema ha anat guanyant cada vegada més importància en els últims anys, especialment des que la UE està compromesa amb la seva descarbonització, i des de la publicació de diverses llistes de matèries primeres crítiques per a la UE, així com dels plans d'acció d'economia circular de la UE.

Laura Talens moderarà la sessió i Cristina Madrid parlarà sobre el "Desenvolupament d'una avaluació ambiental i bioeconòmica de models de Sistemes Energètics: el cas de ENVIRO".

Durant la sessió, es prestarà especial atenció a les tecnologies de fonts d'energia renovable (FER) i a com la disponibilitat i el subministrament de matèries primeres podrien afectar els objectius de les FER establerts per la Comissió Europea (CE). La sessió conclourà amb un resum de cada un dels grups de discussió i la identificació d'aspectes rellevants per a la EMP-E 2021.

Dins de