Vés al contingut principal

Gara Villalba rep la distinció ICREA Acadèmia de la Generalitat

15 feb. 2021
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

La científica de l'ICTA-UAB Gara Villalba ha estat guardonada amb una distinció de professora d'investigació concedida per la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA).

Gara Villalba, ICTA-UAB researcher

La distinció ICREA Acadèmia pretén impulsar i desenvolupar la recerca i el coneixement científic, humanístic i tecnològic en benefici de la societat. Gara Villalba ha estat distingida per la seva recerca d'excel·lència en l'àmbit de Ciència Enginyera.

ICREA va resoldre el passat divendres 12 de febrer la convocatòria del Programa ICREA Acadèmia, amb la concessió de 30 distincions amb l’objectiu d’impulsar i premiar l’excel·lència de la recerca dels professors de les universitats públiques de Catalunya, 8 d’elles per a investigadors i investigadores de la UAB.

La resta d’investigadors de la UAB que han rebut la distinció són: Eva Anduiza, del Departament de Ciència Política i de Dret Públic; John Calsamiglia, del Departament de Física; Salvador Ventura, del Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular; Jordi Martínez Vilalta, del Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia; Maria del Mar Griera, del Departament de Sociologia; Miranda Jessica Lubbers, del Departament d'Antropologia Social i Cultural i Xavier Sala, del Departament de Química.

ICREA Acadèmia és un programa d’intensificació de la recerca destinat només al professorat que està impartint docència i que es troba en fase activa i d’expansió de la seva activitat. La dotació econòmica total de cada investigador beneficiari és de 40.000 euros anuals i el programa té una durada de 5 anys.

Amb aquests guardons el Govern de la Generalitat reconeix el talent dels investigadors i investigadores del sistema universitari català. Les distincions ICREA Acadèmia, que enguany arriben a la 12ª edició, corresponent a la convocatòria 2020, reconeixen la tasca de recerca del professorat que desenvolupa la seva activitat en alguna universitat pública catalana i, alhora, contribueixen a retenir el talent investigador dins el sistema universitari de Catalunya.

Gara Villalba és professora associada del Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental de la Universitat Autònoma de Barcelona. Es va llicenciar al Massachusetts Institute of Technology (1998) i es va doctorar a la Universitat de Barcelona (2003), en ambdós casos en enginyeria química. La seva recerca està dedicada a l'estudi i optimització del metabolisme dels recursos des d'un enfocament sistèmic basat en eines d'Ecologia Industrial com l'Anàlisi de Flux de Materials i l'Anàlisi de Cicle de Vida. Els estudis recents se centren en analitzar i optimitzar el nexe entre aliments, energia i aigua dels sistemes urbans. Va ser becària Marie S. Curie (2015-2018) a l'Escola d'Enginyeria UC Mercè, període durant el qual va dirigir el projecte URBANCO2FLUX "Quantificació de l'impacte de la biosfera urbana en el flux net de CO2 de les ciutats a l'atmosfera". Recentment va rebre una beca ERC Consolidator d'Horitzó 2020 de la Comissió Europea per al projecte "Anàlisi de sistemes integrats de vegetació urbana i agricultura (2019-2024)"

Pàgina web ICREA Acadèmia

Dins de