Vés al contingut principal

Es presenta l'Informe del Workshop de Canvi Climàtic i Diversitat Biològica co-patrocinat per IPBES-IPCC

10 juny 2021
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

Avui 10 de juny, s'ha presentat en un acte públic l'informe del workshop "Canvi Climàtic i Diversitat Biològica", entre IPBES i científics seleccionats de l'IPCC, entre els que es troba Victoria Reyes-García, professora d'investigació ICREA a l'ICTA-UAB.

Report of the Workshop on Climate Change and Biodiversity co-sponsored by IPBES-IPCC

En aquest workshop experts globals van debatre sobre com abordar conjuntament la biodiversitat, les crisis climàtiques i els seus impactes socials.

Els canvis sense precedents en el clima i la biodiversitat, impulsats per les activitats humanes, han combinat i amenaçat cada cop més la natura, les vides humanes, els mitjans de vida i el benestar a tot el món. La pèrdua de biodiversitat i el canvi climàtic són impulsats per les activitats econòmiques humanes i es reforcen mútuament. Cap dels dos es resoldrà amb èxit fins que tots dos s'aborden junts. Aquest és el missatge d'un informe d'un taller, publicat avui per 50 dels principals experts en biodiversitat i clima del món.

Victoria Reyes-García, professora d'investigació ICREA a l'ICTA-UAB, és una dels 50 experts en biodiversitat que van participar en les discussions.

L'informe del workshop és el producte d'un workshop virtual de quatre dies entre experts de la Plataforma Intergovernamental de Ciència i Política sobre Biodiversitat i Serveis dels Ecosistemes (IPBES) i el Panell Intergovernamental sobre Canvi Climàtic. (IPCC): la primera col·laboració entre aquests dos òrgans intergovernamentals.

Al workshop es va debatre sobre la manca de connexió entre les polítiques anteriors que han abordat la pèrdua de biodiversitat i el canvi climàtic, i que abordar les sinergies entre la mitigació de la pèrdua de biodiversitat i el canvi climàtic, a el temps que es consideren els seus impactes socials, ofereix l'oportunitat de maximitzar els beneficis i complir els objectius de desenvolupament global.

"El canvi climàtic causat per l'home amenaça cada vegada més a la naturalesa i les seves contribucions a les persones, inclosa la seva capacitat per ajudar a mitigar el canvi climàtic. Com més s'escalfa el món, menys menjar, aigua potable i altres contribucions clau pot fer la naturalesa a les nostres vides, en moltes regions ", va dir el professor Hans-Otto Pörtner, copresident del Comitè Directiu Científic

"Els canvis en la biodiversitat, afecten el clima, especialment a través d'impactes en els cicles del nitrogen, el carboni i l'aigua", va dir. "L'evidència és clara: encara es pot aconseguir un futur global sostenible per a les persones i la natura, però requereix un canvi transformador amb accions ràpides i de llarg abast d'un tipus mai abans intentat, basat en ambicioses reduccions d'emissions. Resoldre algunes de les compensacions fortes i aparentment inevitables entre el clima i la biodiversitat implicarà un profund canvi col·lectiu de valors individuals i compartits relacionats amb la natura, com allunyar-se de la concepció de el progrés econòmic basat únicament en el creixement de l'PIB, a una que equilibri els valors humans. desenvolupament amb múltiples valors de la natura per a una bona qualitat de vida, sense sobrepassar els límits biofísics i socials ". Els autors també indiquen que les accions d'enfocament restringit per combatre el canvi climàtic poden danyar directament i indirectament la natura i viceversa, però hi ha moltes mesures que poden fer contribucions positives significatives en les dues àrees.

Informació ampliada en nota de premsa remesa per Secretariat de IPBES

Dins de