Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB)

Els alumnes de l’Escoleta de Bellaterra visiten l’ICTA-UAB

15 nov. 2016
null Bluesky Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail
Com fan les plantes la fotosíntesi? Podem tenir un hort a la coberta de casa? Què vol dir canvi climàtic? Aquestes són algunes de les qüestions que es van plantejar els  alumnes de 5è curs de l’Escoleta de Bellaterra que dimarts al

Visita l'Escoleta de Bellaterra a l'ICTA-UAB



Com fan les plantes la fotosíntesi? Podem tenir un hort a la coberta de casa? Què vol dir canvi climàtic? Aquestes són algunes de les qüestions que es van plantejar els  alumnes de 5è curs de l’Escoleta de Bellaterra que dimarts al matí van visitar l’ICTA-UAB per conèixer de prop quina recerca es duu al centre a terme en matèria de ciència i tecnologia ambientals.



Els estudiants van ser rebuts per la directora del centre, Jordina Belmonte que els va explicar les diferents línies de recerca que hi ha a l’ICTA-UAB, totes entorn de la temàtica ambiental. Durant el matí van poder conèixer les peculiaritats de l’edifici sostenible i bioclimàtic, i van  visitar l’hivernacle, on els membres del grup Sostenipra els van explicar els experiments que duen a terme al Laboratori d’Agricultura Urbana, on van poder veure cultius experimentals d’enciams i mongeta. Els investigadors els van donar alguns consells sobre com millorar l’hort que els alumnes tenen al seu centre.



Tot seguit, el grup de recerca de Clima y Biogeoquímica Ambiental els van mostrar els laboratoris. Els nois van aprendre una mica més sobre el canvi climàtic i van poder gaudir d’un experiment sobre el procés de la fotosíntesi en què van veure com s’extreu la clorofil·la de la fulla d’una planta mitjançant l’aplicació de dissolvents.



També els van mostrar com mitjançant un procés d’aplicació de reactius en un vas ceràmic del Neolític permet esbrinar quina substància orgànica hi contenia, com ara mel.



Per finalitzar, el Dr. Martí Boada els va fer una visita guiada per la seva exposició “Desemboscant”, que es pot veure al vestíbul de l’edifici, i van tenir l’oportunitat de conèixer el mamo o líder espiritual del poble arhuaco, Calixto Suarez, que es trobava al centre fent una xerrada sobre la conservació dels Territoris Ancentrals i Culturals del nord de Colòmbia i la importància de viure d’acord a la Llei de l’Origen per mantenir l’harmonia i l’equilibri del planeta. 


Dins de