Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB)

El projecte Fertilecity obté dues mencions al Maker Faire Barcelona

02 jul. 2018
null Bluesky Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail
Els dies 16 i 17 de juny, al Pavelló Italià de la Fira de Barcelona es va celebrar la tercera edició de la Maker Faire, que va aplegar centenars d’enginyers, científics, artistes, creadors i curiosos d’arreu del món per compartir

Maker Faire Barcelona





Els dies 16 i 17 de juny, al Pavelló Italià de la Fira de Barcelona es va celebrar la tercera edició de la Maker Faire, que va aplegar centenars d’enginyers, científics, artistes, creadors i curiosos d’arreu del món per compartir projectes i coneixement a través d’exposicions, tallers de tecnologies creatives, converses i demostracions interactives adreçades a totes les edats.

L’edició d’enguany, amb la ciutat com a fil conductor, ha explorat diverses iniciatives que proposen reformular el consum i la producció en l’àmbit urbà per construir ciutats més autosuficients i respectuoses amb el medi ambient. El programa s’ha configurat a partir de més d’un centenar de propostes entre estands, exposicions, conferències i exposicions, agrupades en sis àrees que identifiquen els grans desafiaments socials i econòmics que tenen avui les ciutats: alimentació, energia i mobilitat, manufactura avançada, educació i aprenentatge, medi ambient i salut, i finalment una àrea dedicada a l’espai per celebrar el 25è aniversari del Sónar.



En l’àmbit de l’alimentació van conviure projectes que tractaven des de com cultivar espirulina a casa fins a la impressora de menjar 3D, que aspira a revolucionar els hàbits alimentaris dels propers anys. Un altre dels projectes que també es van presentar va ser el projecte Fertilecity de l’ICTA-UAB, que va aportar una mostra real de cultiu hidropònic amb tomàquets, bledes i enciams de la coberta del nostre centre.



Els membres del grup de recerca Sostenipra de l’ICTA-UAB van parlar sobre el NEXUS agroverd-aigua-energia a les cobertes de les ecociutats del futur en el marc de l’economia circular. A més, van poder explicar el seu projecte Fertilecity i van presentar per primera vegada la spin-off d'agricultura urbana del grup.



El projecte Fertilecity va rebre dues mencions o “cintes” blaves. Atorgades pel personal editorial de Maker Faire, aquest guardó pretén reconèixer el treball dur, enginy i creativitat dels participants. Les cintes blaves s'utilitzen per distingir aquells projectes que realment destaquen i reben una elevada afluència de públic al seu expositor durant la celebració.



 


Dins de