Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB)

El programa de la Unitat d'Excel·lència María de Maeztu incorpora nou personal

10 març 2021
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

L'ICTA-UAB ha incorporat recentment al seu equip d'administració a dues noves professionals. Alba Marcos i Michela Osnato se sumen a l'institut per treballar en el projecte estratègic de la Unitat d'Excel·lència Maria de Maeztu.

U.E: Maria de Maeztu

Alba Marcos treballarà com a responsable financera del projecte i Michela Osnato com a gestora científica, sota la supervisió del director científic i investigador de l'ICTA-UAB Esteve Corbera.

Alba Marcos és llicenciada en Història de l’Art i en Història i Ciències de la Música. En els darrers cinc anys ha format part de la Unitat de Mobilitat Internacional del Servei d’Ocupabilitat de la UAB on ha participat en la gestió els programes de pràctiques internacionals Erasmus+ Pràctiques de la Comissió Europea, i en l’UAB Exchange Programme Traineeships, propi de la UAB. També ha participat en el desenvolupament d’activitats per al foment de la mobilitat internacional dels estudiants de la UAB i l’impuls de la trajectòria professional dels estudiants i els titulats a nivell internacional.

Michela Osnato va completar els seus estudis acadèmics a la Universitat de Milà (ITÀLIA), primer amb un mestratge en biotecnologia vegetal i després amb un doctorat en biologia vegetal i productivitat de cultius. Des de la seva graduació, ha treballat en institucions europees investigant la plasticitat del desenvolupament de les plantes, amb un enfocament particular en l'adaptació de les plantes al canvi climàtic. En la seva experiència acadèmica, també va participar en accions formatives de laboratori per a investigadors novells i en l'ensenyament a estudiants universitaris. Així mateix, ha participat en diverses activitats de divulgació per fomentar la igualtat d'oportunitats per a les dones en STEM i promoure la cultura científica. Entre d'altres, va desenvolupar el seu propi projecte de comunicació científica -  Secret life of a plant biologist- destinat a posar rostre i donar veu als joves investigadors. Des 2020, col·labora amb l'American Society of Plant Biologists com a escriptora científica de la plataforma d'intercanvi de coneixements Plantae i editora assistent de característiques de la revista científica The Plant Cell.

 

Dins de