Vés al contingut principal

El màster en Ecologia Política, Decreixement i Justícia Ambiental obre el període d'inscripcions

29 abr. 2021
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

El màster en "Ecologia Política, Decreixement i Justícia Ambiental" impartit per l'ICTA-UAB ha obert el període d'inscripció per a la seva 4a edició.

Master Degrowth ICTA-UAB

El procés de selecció es durà a terme de maig a juliol tal i com la coordinació del màster vagi rebent les sol.licituds, i les classes començaran l'1 d'octubre de 2020. Les sol·licituds d'admissió poden ser enviades aquí. 

Es tracta del primer màster d'aquest tipus, i un dels primers al món en el camp de l'Ecologia Política. El màster es basa en una reeixida sèrie d'escoles internacionals d'estiu sobre justícia ambiental i decreixement i en dos projectes en curs del Consell Europeu de Recerca (ERC) sobre justícia ambiental global -en el qual s'ha creat l'Atles de justícia ambiental (https://ejatlas.org/) - i urbana. I es beneficia d'investigadors d'alt nivell que treballen actualment en ICTA-UAB (Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental) i R&D (Recerca i Decreixement) a Barcelona, els dos instituts que co-organitzen aquest programa.

Vivim en una era de creixents desigualtats, pobresa i desastres ambientals. Els problemes ambientals i socials estan interrelacionats. Els problemes ambientals tenen causes polítiques i solucions polítiques: són una qüestió de poder i desigualtat. Abordar el canvi climàtic exigeix un canvi en el sistema: el nostre programa ofereix el coneixement i les eines per pensar i promoure aquest canvi en el sistema. Aspirem a capacitar la pròxima generació d'activistes per la justícia ambiental, funcionaris compromesos i empresaris de la nova economia cooperativa, els qui posaran en acció les millors idees per crear una societat justa, agradable i ecològicament sostenible.

En aquest programa, els alumnes obtindran classes teòriques d'acadèmics de primera línia en els camps de conflictes ambientals, gentrificació urbana, economia ecològica i governança dels béns comuns. El grup de professors inclou noms molt coneguts en el camp, com Joan Martinez-Alier, Isabelle Anguelovski i Giorgos Kallis.

Els alumnes es capacitaran en l'ús de mètodes per realitzar anàlisis qualitatives i quantitatives de problemes complexos, com l'avaluació multicriteri, les enquestes, la metodologia Q i l'anàlisi del flux de materials, aprendràs a conèixer l'Atles de justícia ambiental i contribuiràs a la feina activista de afegir més casos a l'Atles. Professionals experts en els seus camps els ensenyaran com facilitar un procés grupal, com redactar un informe polític o un article de diari, com dur a terme una campanya de justícia social o ambiental i com establir una cooperativa o una empresa de l'economia social i solidària.

Dins de