Màster en Political Ecology. Degrowth and Environmental Justice

Presentació

Aquest és el primer màster d'aquest tipus, i un dels primers al món en el camp de l'Ecologia Política. El màster es basa en una reeixida sèrie de 7 anys d'escoles internacionals d'estiu sobre justícia ambiental i decreixement i en dos projectes en curs del Consell Europeu de Recerca (ERC) sobre justícia ambiental global -en el qual s'ha creat l'Atles de justícia ambiental (https://ejatlas.org/) - i urbana. I es beneficia d'investigadors d'alt nivell que treballen actualment en ICTA (Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental) i R & D (Recerca i Decreixement) a Barcelona, ​​els dos instituts que coorganitzen aquest programa.

Vivim en una era de creixents desigualtats, pobresa i desastres ambientals. Els problemes ambientals i socials estan interrelacionats. Els problemes ambientals tenen causes polítiques i solucions polítiques: són una qüestió de poder i desigualtat. Abordar el canvi climàtic exigeix ​​un canvi en el sistema: el nostre programa ofereix el coneixement i les eines per pensar i promoure aquest canvi en el sistema. Aspirem a capacitar la pròxima generació d'activistes per la justícia ambiental, funcionaris compromesos i empresaris de la nova economia cooperativa, els qui posaran en acció les millors idees per crear una societat justa, agradable i ecològicament sostenible.


En el nostre programa de màster obtindràs classes teòriques d'acadèmics de primera línia en els camps de conflictes ambientals, gentrificació urbana, economia ecològica i governança dels béns comuns. Els nostres professors inclouen noms molt coneguts en el camp, com Joan Martinez-Alier, Isabelle Anguelovski i Giorgos Kallis. Et capacitarás en l'ús de mètodes per realitzar anàlisis qualitatives i quantitatives de problemes complexos, com l'avaluació multicriteri, les enquestes, la metodologia Q i l'anàlisi del flux de materials, aprendràs a conèixer l'Atles de justícia ambiental i contribuiràs a la feina activista de afegir méscasos a l'Atles. Professionals experts en els seus camps t'ensenyaran com facilitar un procés grupal, com redactar un informe polític o un article de diari, com dur a terme una campanya de justícia social o ambiental i com establir una cooperativa o una empresa de l'economia social i solidària.

El nostre programa es beneficia del fet que té lloc a Barcelona, ​​una ciutat a l'avantguarda de l'acció pràctica i l'experimentació amb els béns comuns, la justícia social i les economies alternatives. Col·laborem estretament amb l'Ajuntament de Barcelona i diversos dels grups de la societat civil, moviments socials i cooperatives actives a la ciutat. Els estudiants del nostre programa desenvoluparan exercicis pràctics i les seves tesis en aquestes organitzacions, integrant el seu propi treball en la vibrant cultura progressista de la ciutat.
 
La nostra pedagogia es basa en l'aprenentatge grupal. La majoria dels nostres professors són joves i experimenten amb nous mètodes d'ensenyament, diferents de les conferències convencionals. Se't demanarà que llegeixis i interactuar, però també experimentaràs amb nous coneixements mitjançant visites de camp, converses amb persones locals, treball en organitzacions locals i investigació-acció directa. Aprendràs com treballar en grups, i desenvoluparàs la majoria de les teves tasques i el teu projecte final en grup.

Objectius

- Desenvolupar un pensament crític sobre els principals impulsors darrere dels processos polítics, econòmics i socials
- Adquirir coneixements generals i específics relacionats amb els principals reptes socials i ambientals als quals s'enfronta actualment la nostra societat i els camins alternatius que sorgeixen dels moviments del decreixement i la justícia ambiental.

- Aprendre a analitzar, confrontar i integrar les peces de sistemes socioeconòmics complexos, com ara les dimensions interrelacionades de l'escassetat de recursos, l'estabilitat econòmica, el benestar humà i la justícia social
- Integració del coneixement teòric amb habilitats pràctiques per connectar millor el coneixement acadèmic i activista sobre el decreixement i justícia ambiental.
- Adquirir les competències professionals necessàries per a integrar-se plenament a l'acadèmia o per esdevenir un professional preparat per treballar en l'Economia Social i Solidària, l'administració pública, organitzacions de justícia ambiental, "think tanks" i consultories.

Requisits d'accés

- Titulació universitària
- Coneixement de l'Anglès escrit i parlat.

El nostre programa és adequat per a estudiants de postgrau interessats en una carrera professional i estudiants que ja tenen un mestratge (o fins i tot un doctorat) i volen canviar a una carrera de recerca i un doctorat (o post-doc) en ecologia política, justícia ambiental o decreixement. Els estudiants també poden beneficiar-se de l'opció de prendre mòduls seleccionats del nostre programa, segons sigui necessari per a les seves necessitats, en lloc del programa complet de Mestratge.

Sortides professionals

Aquest és un màster propi i per si sol no condueix a estudis de doctorat. Està dirigit a joves que volen treballar en:

- l'economia social i solidària,
- l'administració pública,
- organitzacions de justícia ambiental,
- think tanks
- consultories professionals.

Contacte

Giacomo D'alisa

Correu electrònic: Coordinacio.master.political.ecology@uab.cat

Màster propi UAB

3a Edició
Places: 40
60 ECTS
Codi de l'estudi: 3853/3
Preu: 3960 ¤
Preu especial: 3564¤
Col·lectiu d'aplicació: Alumni UAB Premium

Veure el detall del preu

Modalitat: Presencial
Lloc: Escola de Postgrau i Formació Contínua Campus UAB Bellaterra / Llealitat Santsenca / Parc de Recerca Biomédica de Barcelona / Associació del Punt d'Interacció de Collserola / Can Decreix
Dates: del 01/10/2020 al 30/09/2021
Idioma de docència:
Anglès (100%)
Centres responsables:
Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals
Centres col·laboradors:
Associació Recerca i Decreixement Barcelona
Associació del Punt d’Interacció de Collserola
Can Decreix
Títol que s'obté:
Master's Degree in Political Ecology. Degrowth and Environmental Justice

Contacta directament amb la coordinació del programa *Camps obligatoris

Rebràs còpia de la teva consulta per e-mail immediatament.