Vés al contingut principal

Dues investigadores ICTA-UAB, seleccionades pel programa RAUN

10 juny 2021
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

Les investigadores de l'ICTA-UAB Amalia Calderón-Argelich i Paula Roig Boixeda han estat seleccionades per participar a l'Acadèmia Regional de Nacions Unides (RAUN), un programa educatiu internacional i multidisciplinari que forma a joves acadèmics en temes relacionats amb les Nacions Unides i la cooperació internacional.

RAUN program ICTA-UAB

Els participants treballaran en projectes d'investigació en cooperació amb diferents organitzacions de les Nacions Unides i altres organitzacions internacionals.

L'objectiu de la RAUN és proporcionar als participants un coneixement profund sobre l'ONU i les seves funcions, augmentar la seva consciència i obertura cultural, i oferir un fòrum per a la creació de xarxes i l'intercanvi acadèmic.

Amalia Calderón-Argelich i Paula Roig Boixeda són investigadores predoctorals a l’ICTA-UAB. Amalia està treballant en serveis ecosistèmics i justícia ambiental urbana en els grups LASEG i BCNUEJ, mentre que Paula explora els impactes de la COVID-19 a àrees protegides, també en el grup LASEG.

L'Acadèmia combina conferències i tallers amb experiències pràctiques. El programa consta de sis sessions virtuals, que van des del maig fins al desembre. Les sessions tenen lloc a diferents països participants i inclouen conferències i tallers interactius sobre diversos temes de rellevància. Aquest any el tema se centra en la "Recuperació de l'COVID-19: cap a solucions més resilients i inclusives". Totes les conferències seran impartides per experts i professionals d'alt rang que comparteixen la seva rica experiència amb els participants en un entorn informal.

L'última sessió de el programa tindrà lloc al Centre Internacional de Viena, on els participants de RAUN presentaran els resultats dels seus projectes d'investigació.

A més del seu treball de curs durant les sessions, els participants treballaran en projectes d'investigació en cooperació amb diferents organitzacions de les Nacions Unides i altres organitzacions internacionals, cosa que els permetrà contribuir a trobar solucions innovadores als reptes globals contemporanis. Amalia Calderón col·laborarà en un grup de recerca centrat en "Ciutats Verdes", i Paula Roig s'unirà a un equip que treballarà en un projecte sobre les interrelacions entre l'agricultura i les malalties zoonòtiques emergents. Ambdós projectes es desenvolupen en col·laboració amb la FAO.

A través del seu treball en grup i activitats socials, formaran xarxes sòlides amb els seus companys d'idees afins i experts de diversos camps en un entorn que fomenta la diversitat, la tolerància, l'aprenentatge cultural i la comprensió.

Tindran l'oportunitat de conèixer de primera mà les institucions de l'ONU a Viena i les organitzacions internacionals en altres països, el que els permetrà interactuar directament amb experts, professionals i diplomàtics.

Dins de