Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB)

Dos reptes de la Universitat ECIU, coordinats per l'ICTA-UAB

21 set. 2021
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

L'ICTA-UAB coordina dos dels 21 reptes que ofereix per a aquest semestre la Universitat ECIU. Els estudiants poden unir-se a equips internacionals en qualsevol de les 12 institucions pertanyents a la Universitat ECIU que tenen com a objectiu resoldre desafiaments de la vida real. La UAB ofereix tres reptes, inclosos els dos coordinats per l'ICTA-UAB.

ECIU University ICTA-UAB

Les inscripcions per als desafiaments universitaris ECIU d'aquest semestre estan a punt de tancar-se. En aquesta edició, els estudiants i professionals de la UAB podran triar entre els 21 reptes proposats per les diferents institucions europees en un ampli ventall de temàtiques: des de la mobilitat verda a l'economia circular, passant per la millora de l'transport, la digitalització de les ciutats o el desenvolupament d'edificis autosuficients.

Les investigadores de l'ICTA-UAB Laura Talens i Susana Toboso coordinen el repte "Prevenció de residus tèxtils". El seu objectiu és disposar d'eines per establir un projecte que permeti sensibilitzar la població i les infraestructures necessàries per reduir els residus tèxtils. Per això, els participants hauran d'analitzar els hàbits de consum i de substitució de la roba i els canvis que la població hauria d'adoptar per reduir l'impacte de la indústria tèxtil.

L'investigador de l'ICTA-UAB Xavier Gabarrell és l'encarregat de la coordinació de l'repte "Transformar el programa gratuït de distribució d'aliments garantint la seguretat alimentària per a grups vulnerables". L'objectiu és repensar i transformar el model actual de seguretat alimentària (gratuït i basat en subvencions), tenint en compte tota la cadena de valor alimentària i els actors per a proporcionar una transformació integral en termes de polítiques i pràctiques relacionades, assegurant que els grups vulnerables satisfan les seves necessitats.

L'essència de la Universitat ECIU és un enfocament basat en desafiaments en què estudiants, professors i investigadors treballen amb les empreses i la societat en general per resoldre problemes de la vida real.

Des que es van oferir els primers desafiaments en 2020, més d'un centenar d'estudiants han participat en diferents desafiaments en matèries que van des de la transformació en la distribució gratuïta d'aliments fins a l'ús dels espais públics.

Els desafiaments que enfronten els estudiants tenen com a objectiu tenir un impacte en la societat mitjançant l'aplicació de tècniques que puguin resoldre problemes reals que es troben en les comunitats. En aquest sentit, els estudiants formen part d'equips internacionals i multidisciplinars que els permetran no només establir nous contactes, sinó també desenvolupar i millorar competències i habilitats de treball en equip i resolució de problemes.

Dins de