Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB)

Dos acadèmics de l'ICTA-UAB, entre els investigadors més citats a nivell mundial

02 des. 2019
null Bluesky Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Dos investigadors de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) figuren entre els investigadors amb els articles més citats del món. La classificació d'aquest any del "Highly Cited Researchers", realitzada per Clarivate Analytics, inclou als investigadors Esteve Corbera i Erik Gómez-Baggethun.

Corbera_Gomez-Baggethun

Dos investigadors de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) figuren entre els investigadors amb els articles més citats del món. La classificació d'aquest any del "Highly Cited Researchers", realitzada per Clarivate Analytics, inclou als investigadors Esteve Corbera i Erik Gómez-Baggethun.

La llista d'investigadors altament citats de 2019, publicada el 19 de novembre pel Web of Science Group, identifica els científics socials que han publicat diferents articles classificats en l'1% més elevat per nombre de cites al seu camp i any de publicació, demostrant una influència significativa en la investigació dels seus homòlegs.

La llista de 2019 inclou a 6.217 investigadors altament citats en diversos camps de gairebé 60 països. La metodologia d'elaboració de la llista es basa en les dades i anàlisis realitzades per experts bibliomètrics de l'Institut d'Informació Científica del Web of Science Group.

Un total de 3.517 investigadors són reconeguts pel seu acompliment en els 21 camps de l’ Essential Science Indicator ESI, i 2.492 pel seu acompliment en diversos camps, per a un total de 6.009 investigadors únics, ja que alguns d'ells apareixen en més d'un camp. La llista completa d'investigadors altament citats de 2019 i el resum executiu es poden trobar aquí.


A la llista 2019, Esteve Corbera apareix a la categoria "interdisciplinària". Aquest és el segon any que s'identifiquen investigadors amb impacte en diversos camps, amb un acompliment excepcional i ampli basat en documents d'alt impacte en diverses disciplines.

Esteve Corbera es va doctorar en Estudis per al Desenvolupament a la Universitat d'East Anglia (Regne Unit) i va llicenciar en Ciències Ambientals a la Universitat Autònoma de Barcelona. Va cursar també un postgrau en Gestió Ambiental a l'Administració Pública i Privada (Universitat de Barcelona) i un Màster en Recursos Naturals i Desenvolupament (Universitat d'East Anglia). L'objectiu principal de la seva recerca és l'anàlisi dels programes de mitigació / adaptació al canvi climàtic i conservació de la biodiversitat, inclosos els instruments relacionats amb la política climàtica i la conservació de la biodiversitat, com la reducció d'emissions per desforestació i degradació forestal (REDD +) i projectes de compensació de carboni, així com els biocombustibles, i com aquests impacten els mitjans de vida al Sud global i transformen les institucions i el comportament de les persones.

A la llista, Erik Gómez Baggethun apareix en el camp de l'Economia i Empresa. Va completar la seva llicenciatura en Ciències Ambientals a la Universitat Autònoma de Madrid (UAM) i va obtenir un Diplôme d'Etudes Universitaires Françaises a l'École Supérieur Européen - Université Jean Moulin Lyon III (França). Va completar el seu doctorat en Ecologia i Ciències Ambientals a la UAM, incloent ser investigador visitant en el grup d'Anàlisi de Sistemes Ambientals de la Universitat de Wageningen (Països Baixos) i al Centre de Resiliència d'Estocolm (Suècia). Els seus interessos de recerca són l'economia ecològica i l'ecologia política, amb un enfocament en l'avaluació integrada dels serveis de l'ecosistema i la teoria de la resiliència. Més específicament, se centra en els marcs per a la comptabilitat i la valoració dels serveis dels ecosistemes, i en l'anàlisi de la capacitat d'adaptació al canvi ambiental a nivell comunitari.

 

 

 

Dins de