Vés al contingut principal

ClearFarm fa proves en granges per recopilar dades de sensors que monitoritzen el benestar animal

26 abr. 2021
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Els investigadors de l'ICTA-UAB del projecte ClearFarm han començat a recol·lectar mostres i dades sobre el benestar animal a partir de sensors en granges de vaques i porcs.

ClearFarm project ICTA-UAB bienestar animal

Els assajos de ClearFarm en granges de bestiar porcí i lleter estan en marxa des del passat mes de gener. Després de seleccionar un conjunt d'indicadors per monitoritzar el benestar animal, es van instal·lar diferents sensors disponibles al mercat en diverses granges comercials.

Pel que fa a el benestar de les vaques lleteres, s'estan realitzant assajos en granges d'Espanya, Finlàndia, Itàlia i els Països Baixos. Els investigadors van instal·lar sensors en un collaret al voltant del coll de les vaques i estan recopilant dades sobre el moviment i el comportament dels animals. A més, els bols de rumen s'estan utilitzant per recopilar dades sobre la temperatura corporal, el pH del rumen o l'activitat remugant, entre d'altres indicadors.

Pel que fa a producció porcina, s'estan realitzant estudis en granges comercials i experimentals a Espanya, Dinamarca i Holanda. Els investigadors de ClearFarm s'han instal·lat càmeres i micròfons que, mitjançant Intel·ligència Artificial, els brinden informació sobre l'activitat i el comportament de cada animal en temps real.

Totes aquestes dades estan sent analitzats per científics experts en benestar animal, s'integraran mitjançant algoritmes intel·ligents i s'utilitzaran per identificar, per exemple, canvis que probablement siguin indicatius de problemes de benestar i rendiment de producció menys eficient. L'objectiu és transformar les dades dels sensors en informació rellevant per al benestar, tenint en compte alhora l'impacte mediambiental i el rendiment econòmic.

 

Dins de