Article d'opinió: "Com promocionar el teu treball" per Vassilis Kostakis
Com promocionar el teu treball
Per Vassilis Kostakis al blog de Giorgos Kallis
Felicitats. Ho has aconseguit! El teu article està publicat i esperes que la gent el llegeixi i que els teus col·legues el citin. En l'era del desbordament d'informació i la poca atenció, com maximitzar l'impacte del teu treball al món acadèmic i la societat?
Aquí us deixo 7 consells. Tingues en compte que la llista no és exhaustiva i que no hi ha una regla d'or. El valor i la implementació de les següents propostes són específics del context.
1. Afegeix contingut i referències a les entrades rellevants de Wikipedia. Molts investigadors llegeixen articles de Wikipedia ja que aquests últims representen sovint l'entesa comuna o l'estat de l'art en relació amb un tema de recerca específic. Per exemple, si publica un article sobre "espais de pirateria informàtica" i "decreixement", el nou coneixement que ofereix el seu article pot enriquir les entrades de la Viquipèdia sobre espais de pirateria informàtica, espais de desenvolupament, decreixement, ecologia política, béns comuns digitals, etc.
2. Comparteix-ho de manera intel·ligent en llistes de correu rellevants i en "comunitats" o "grups online a les xarxes socials”. Pots demanar-li a un col·lega proper que comparteixi el document al seu lloc. Però compte! Massa intercanvi impersonal serà contraproduent. Utilitzant l'exemple del document "hackerspaces & decrecowth", pots compartir-ho en llistes de correu orientades a Degrowth i mostrar-ho en la secció "teoria" de la pàgina web hackerspaces.org.
3. Involucra els estudiosos. Convida a acadèmics d'alt nivell, el treball del qual t´hagi inspirat i es cita en el teu document, per comentar sobre el seu esborrany final. Si accepten, reconeixen el seu suport, comparteixen el document publicat amb ells i poden compartir-lo i citar-lo. És possible que es neguin amablement perquè estan molt ocupats, el que probablement sigui cert. En qualsevol cas, una vegada que es publiqui el teu article, envia'ls un correu electrònic.
4. Publicar assajos de ciència pop (op'eds) o donar entrevistes. Pots comunicar la història principal del seu article acadèmic a un públic més ampli a través de punts de venda populars. Depenent de l'enfocament de la teva investigació, les sortides de The Conversation, Great Transition Initiativeand Aeon, que sovint publiquen assaigs breus escrits per acadèmics, a Guardian, Open Democracy o Wired poden servir com a llocs per compartir el teu treball. A més, pots considerar escriure per blocs que comuniquin idees provocatives a una audiència menys diversa però encara més àmplia que una revista acadèmica típica, com el Bloc de ENTITLE. En una publicació futura, analitzarem com pot llançar i publicar articles d'opinió en aquests mitjans de comunicació.
5. Crea gràfics dinàmics i estàtics (informació) o fins i tot vídeos. També pots compartir cites o reaccions atractives en compartir el document a les xarxes socials.
6. Si és possible, publica l'accés obert (i assegura't d'evitar editors depredadors) i després comparteix. Si no publiques en accés obert, pots promocionar el seu document a través de les xarxes socials compartint l'enllaç a les còpies gratuïtes limitades que t’oferiran la majoria de les revistes. Una vegada que les còpies gratuïtes s’hagin acabat, pots fer servir l'opció d'accés obert verd i compartir un enllaç a una impressió prèvia del teu article.
7. Presenta el teu treball en esdeveniments formals i informals, des de conferències i simposis fins a tallers, seminaris i fòrums de base. Alguns dels consells anteriors també poden ajudar-te a comunicar millor la seva narrativa abans, durant i després de l'esdeveniment.
Quin d'aquests consells pots aplicar per promoure el seu treball? Tens estratègies addicionals que t'han funcionat? Com pot la ciència arribar millor a la societat en general?