FURENPOL: sintetitzant el PEF, un polímer biobasat alternatiu al PET
Actualment, dins del sector dels polièsters, el PET és un dels plàstics més utilitzats, encara que no és sostenible. FURENPOL, un nou projecte finançat pel MCIN i la...

Actualment, dins del sector dels polièsters, el PET és un dels plàstics més utilitzats, encara que no és sostenible. FURENPOL, un nou projecte finançat pel MCIN i la...
En una societat europea cada cop més preocupada pel medi ambient sorgeix OXIPRO, un projecte que té com a objectiu contribuir a la transició cap a la...
La tela d’aranya és un dels materials més resistents de la naturalesa, i en distingim diferents tipus segons la glàndula de secreció i la composició proteica. Una col·laboració entre la UAB, el CNIC i el...
La biotecnologia és clau per poder implementar un model d’economia circular i assolir un desenvolupament sostenible i independent del petroli. Un projecte del Grup de Recerca ENG4BIO ha construït,...
La prestigiosa viròloga i immunòloga del Centre de Biologia Molecular Severo Ochoa del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) ha tingut una gran rellevància científica i divulgativa sobre la infecció pel coronavirus SARS-CoV-2 i les vacunes que...
Investigadores del Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia de la UAB participen al projecte PALVIP (Protecció Alternativa de les Produccions Vegetals Interregionals dels Pirineus), una...
La indústria d'enzims biocatalítiques presenta un futur prometedor, ja que aquestes enzims permeten la síntesi de productes menys contaminants, com el biodièsel, i la millora de...
La ramaderia porcina és el sector de major impacte econòmic a Catalunya. Per aquest motiu és fonamental aprofundir en la comprensió de la fisiologia d'aquest animal. Conjuntament des del Centre de Recerca en...
Un article recentment publicat per autors del Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG) i de la Universitat de Florida mostra com els mètodes computacionals moderns poden...
Els enzims immobilitzats, enzims lliures units a una partícula sòlida, confereixen major rigidesa i estabilitat a l’estructura tridimensional de la proteïna i...