Màster Universitari en Unió Europea-Xina: Cultura i Economia

Forma especialistes que s'integrin en el mercat laboral de la Unió Europea, Xina, Taiwan, Singapur, Hong Kong, Macau, i també Amèrica Llatina, en l'àmbit empresarial, institucional o no governamental.

Professorat Màster Oficial - Unió Europea-Xina: Cultura i Economia

Coordinació del màster

Minkang Zhou
Correu electrònic: master.euchina@uab.cat
Telèfon: +34 93 5812616

Relació de professors

Amelia SÁIZ: Doctora en Estudis Interculturals i sociòloga, és professora de la UAB. Estudia la societat contemporània de l'Àsia Oriental a partir de l'anàlisi de la posició social de les dones i dels estudis de gènere, amb especial incidència a la Xina. Investigadora de les comunitats asiàtiques a l'estat espanyol i del seu procés d'assentament i relacions interculturals en l'àmbit familiar, educatiu, laboral i econòmic.

Natalia FERNÁNDEZ: Doctora en Lingüística i també en Filosofia, especialitzada en negociació, resolució de conflictes i la comunicació intercultural. És a més filòloga i traductora de nou llengües. Entre els temes que investiga destaquen els estudis interculturals i de gènere, la lingüística aplicada i l'anàlisi crítica del discurs.

Joaquín BELTRÁN: Doctor en Ciències Polítiques i antropòleg social. És, a més, professor agregat a la UAB i coordinador d'Estudis d'Àsia Oriental. Posseeix una àmplia experiència de recerca en InterAsia sobre societat i cultura contemporània xinesa. Ha estat també investigador a la Universitat de Pequín i director de la Fundació Institut Confuci de Barcelona. Entre les seves línies d'investigació es troba la diàspora xinesa i especialment aspectes d'educació, salut, religió, treball, economia, cultura popular de la presència xinesa a Espanya.

Joan RIPOLL: Doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials, és professor titular a la UAO-CEU. Especialista en Economia Internacional i Macroeconomia, ha escrit nombrosos articles sobre la globalització i els efectes d'aquesta en les economies emergents. Entre els seus camps d'investigació es troben temes com els efectes de la liberalització financera, les economies d'Amèrica Llatina i Àsia Oriental o la globalització econòmica.

Miquel RODRIGO: Doctor en Ciències de la Informació, es dedica a l'ensenyament de teories de la comunicació (UPF). Ha impartit cursos i conferències dictades en diverses universitats espanyoles i estrangeres, i ha estat investigador al Research Center for Language and Semiotic Studies (Universitat d'Indiana), al Center for the Study of Communication and Culture (Universitat de Saint Louis) i al Centre d'Études sur l'Actuel et li Quotidien (Université René Descartes, Paris V).

Minkang ZHOU: Doctor en Estudis Interculturals i coordinador del màster. Es va llicenciar en Estudis Hispànics a la Xina, té un Màster en Administració Empresarial a EUA i el doctorat a Espanya. Ha publicat llibres i articles relacionats amb estudis lingüístics, culturals, socials, polítics i econòmics del món hispà-xinès destacant la importància dels factors interculturals. És, a més, especialista en la implantació comercial, empresarial i industrial a la Xina o Espanya.

Nora SAINZ: Doctora en Ciències Polítiques i Relacions Internacionals és, a més, professora titular de la UAB. Coordinadora del Grup d'Investigacions en Relacions Internacionals de l'Àsia Amèrica (GIRIA), grup de joves investigadors de diferents universitats catalanes vinculat al Institut d'Estudis Internacionals i Interculturals (IEII-UAB) i que col·labora amb la Fundació CIDOB. Referent acadèmic en les línies d'investigació sobre les relacions Amèrica Llatina-Àsia i sobre Àsia Central.

Federico GUERRERO: Diplomat en Estudis Avançats en Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals i professor associat de Relacions Internacionals a la UAB i a la URL. És expert en política exterior de la Unió Europea. Realitza investigacions a l'Observatori de Política Exterior Europea i entre les seves línies de recerca es troben els estudis regionals de l'Àfrica Subsahariana, la política exterior de la UE i el sistema internacional de cooperació al desenvolupament.

Josep Manel BRAÑAS: Doctor en Economia i professor emèrit a la UAB. S'ha format en universitats de França, Bèlgica, els EUA i Corea del Sud, seguint una trajectòria que l'ha dut a investigar Àsia i en concret la Xina i Corea del Sud. Les seves investigacions se centren principalment en comerç exterior i en les relacions comercials entre Espanya i Àsia.

Gemma FRANCÉS: Doctora en Economia Internacional i professora associada del Departament d'Economia Aplicada de la UAB. És especialista en Comerç internacional i Economia d'Espanya, així com Economia i Política Turística. Les seves àrees d'investigació van des de l'avaluació de polítiques de desenvolupament local en àrees rurals de la Unió Europea fins diversos temes relacionats amb el desenvolupament turístic.

Dídac CUBEIRO: Doctor en Història i llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials. És professor associat al Departament d'Economia Aplicada de la UAB i col·labora amb el Grup d'Investigació del CSIC - Estudis sobre Àsia-Pacífic. La seva recerca s'especialitza en la història econòmica i l'economia de la Xina contemporània.

Jordi ROSELL: Doctor en Economia i professor titular al Departament d'Economia Aplicada de la UAB. Expert en política regional i agrària europea, ha participat en diversos projectes de recerca europeus en els àmbits de l'economia agrària, el desenvolupament rural i el medi ambient. Ha treballat també com a consultor en el disseny i avaluació de polítiques públiques per a administracions regionals i estatals així com per la Comissió Europea.

Lourdes VILADOMIU: Doctora en Economia i professora titular al Departament d'Economia Aplicada de la UAB. Amb una extensa experiència en projectes d'investigació ha estat la coordinadora de l'equip espanyol en diversos projectes de recerca sobre desenvolupament agrícola i explotacions agràries encarregats per la Comissió Europea i el Ministeri Espanyol d'Agricultura. També ha participat en diferents xarxes d'intercanvi amb universitats d'Amèrica Llatina i d'Europa. Les seves investigacions se centren principalment en l'economia i polítiques per al desenvolupament.

José GARCÍA: Llicenciat en Dret per la UAB i advocat en exercici des de març de 1985, principalment en la branca de Dret Laboral, i Dret d'Empresa. Participa com a professor en diversos col·legis d'advocats i universitats. En el camp de la investigació, està preparant un estudi detallat en sobre els sistemes jurídics xinès i europeu en la branca del dret d'empresa.

Josep Mª COLL: Doctor en Relacions Internacionals i llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses. Compta amb una extensa trajectòria internacional, centrada en Àsia, on ha estat professor associat en màrqueting i innovació en diverses universitats. Forma part del Grup de Recerca en Economia Política de la Integració (GREPI) de la UAB i col·labora amb Casa Àsia i la Fundació CIDOB. És també membre de la comissió d'estudis pel Comitè de Desenvolupament del parlament Europeu, i consultor en desenvolupament i avaluador de projectes per la Comissió Europea. Els seus interessos acadèmics se centren en el paper del sector privat en el desenvolupament inclusiu, l'eradicació de la pobresa i la sostenibilitat.

David CASTELLS: Doctor en Economia i professor agregat al Departament d'Economia Aplicada a la Universitat Autònoma de Barcelona. Pertany al Grup de Recerca d'Anàlisi Quantitativa Regional (AQR-IREA) de la Universitat de Barcelona i de la Xarxa Espanyola d'Estudis del Desenvolupament (REEDES). Té diverses publicacions relacionades amb l'Economia, les desigualtats i el desenvolupament sostenible de les ciutats.