Màster Universitari en Unió Europea-Xina: Cultura i Economia

Forma especialistes que s'integrin en el mercat laboral de la Unió Europea, Xina, Taiwan, Singapur, Hong Kong, Macau, i també Amèrica Llatina, en l'àmbit empresarial, institucional o no governamental.

Professorat Màster Oficial - Unió Europea-Xina: Cultura i Economia

Coordinació del màster

Dr. Minkang Zhou
Correu electrònic: master.euchina@uab.cat

Gestió acadèmica
Correu electrònic: masters.fuabformacio@uab.cat

Relació de professors

Amelia SÁIZ

Doctora en Estudis Interculturals, sociòloga i professora de la UAB. Estudia la societat contemporània de l'Àsia Oriental a partir de l'anàlisi de la posició social de les dones i dels estudis de gènere, amb especial incidència a la Xina. Investigadora de les comunitats asiàtiques a l'estat espanyol i del seu procés d'assentament i relacions interculturals en l'àmbit familiar, educatiu, laboral i econòmic.

Natalia FERNÁNDEZ

Doctora en Lingüística i en Filosofia, especialitzada en negociació, resolució de conflictes i comunicació intercultural. Filòloga i traductora de nou llengües. Entre els temes que investiga destaquen els estudis interculturals i de gènere, la lingüística aplicada i l'anàlisi crítica del discurs.

Joaquín BELTRÁN

Doctor en Ciències Polítiques i antropòleg social. Professor agregat a la UAB i coordinador d'Estudis d'Àsia Oriental. Posseeix una àmplia experiència de recerca en InterAsia sobre societat i cultura contemporània xinesa. Ha estat també investigador a la Universitat de Pequín i director de la Fundació Institut Confuci de Barcelona. Entre les seves línies d'investigació es troba la diàspora xinesa i especialment aspectes d'educació, salut, religió, treball, economia i cultura popular de la presència xinesa a Espanya.

Joan RIPOLL

Doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials, és professor titular a la UAO-CEU. Especialista en Economia Internacional i Macroeconomia, ha escrit nombrosos articles sobre la globalització i els seus efectes en les economies emergents. Entre els seus camps d'investigació es troben temes com els efectes de la liberalització financera, les economies d'Amèrica Llatina i Àsia Oriental o la globalització econòmica.

Xianghong QU

Doctora en Traducció, Interpretació i Estudis Interculturals de la Universitat Autònoma de Barcelona i professora associada de la UAB impartint diferents assignatures relacionades amb la llengua i la cultura xinesa, la traducció i la interpretació de xinès i espanyol i els estudis interculturals del món hispanoxinès.

Minkang ZHOU

Doctor en Estudis Interculturals i coordinador del màster. Es va llicenciar en Estudis Hispànics a la Xina, té un màster en Administració Empresarial a EUA i el doctorat a Espanya. Ha publicat llibres i articles relacionats amb estudis lingüístics, culturals, socials, polítics i econòmics del món hispanoxinès, destacant la importància dels factors interculturals. Especialista en la implantació comercial, empresarial i industrial a la Xina o Espanya.

Nora SAINZ

Doctora en Ciències Polítiques i Relacions Internacionals. Professora titular de la UAB. Coordinadora del Grup d'Investigacions en Relacions Internacionals de l'Àsia Amèrica (GIRIA), grup de joves investigadors de diferents universitats catalanes vinculat a l'Institut d'Estudis Internacionals i Interculturals (IEII-UAB) i que col·labora amb la Fundació CIDOB. Referent acadèmic en les línies d'investigació sobre les relacions Amèrica Llatina-Àsia i sobre Àsia Central.

Federico GUERRERO

Diplomat en Estudis Avançats en Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals i professor associat de Relacions Internacionals a la UAB i a la URL. És expert en política exterior de la Unió Europea. Condueix investigacions a l'Observatori de Política Exterior Europea i entre les seves línies de recerca es troben els estudis regionals de l'Àfrica Subsahariana, la política exterior de la UE i el sistema internacional de cooperació al desenvolupament.

Josep Manel BRAÑAS

Doctor en Economia i professor emèrit a la UAB. S'ha format en universitats de França, Bèlgica, els EUA i Corea del Sud, seguint una trajectòria que l'ha dut a investigar Àsia i en concret la Xina i Corea del Sud. Les seves investigacions se centren principalment en comerç exterior i en les relacions comercials entre Espanya i Àsia.

Francesc ROMAGOSA

Doctor en Geografia i professor agregat al Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona. Professor a l'Escola FUAB Formació, al grau en Turisme i als màsters oficials en Gestió Turística del Patrimoni Cultural, Direcció i Organització del Turisme d'Esdeveniments i Gestió d'Empreses Hoteleres. Ha fet tasques de consultoria i investigació en l'àmbit del turisme sostenible i exerceix la coordinació acadèmica del diploma d'especialització en Ecoturisme i Guia de Natura i del doctorat en Turisme.

Dídac CUBEIRO

Doctor en Història i llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials. És professor associat al Departament d'Economia Aplicada de la UAB i col·labora amb el Grup d'Investigació del CSIC - Estudis sobre Àsia-Pacífic. La seva recerca s'especialitza en la història econòmica i l'economia de la Xina contemporània.

Jordi ROSELL

Doctor en Economia i professor titular al Departament d'Economia Aplicada de la UAB. Expert en política regional i agrària europea, ha participat en diversos projectes de recerca europeus en els àmbits de l'economia agrària, el desenvolupament rural i el medi ambient. Ha treballat també com a consultor en el disseny i avaluació de polítiques públiques per a administracions regionals i estatals així com per la Comissió Europea.

Lourdes VILADOMIU

Doctora en Economia i professora titular al Departament d'Economia Aplicada de la UAB. Amb una extensa experiència en projectes d'investigació, ha estat la coordinadora de l'equip espanyol en diversos projectes de recerca sobre desenvolupament agrícola i explotacions agràries encarregats per la Comissió Europea i el Ministeri Espanyol d'Agricultura. També ha participat en diferents xarxes d'intercanvi amb universitats d'Amèrica Llatina i d'Europa. Les seves investigacions se centren principalment en l'economia i polítiques per al desenvolupament.

José GARCÍA

Llicenciat en Dret per la UAB i advocat en exercici des de març de 1985, principalment en la branca de Dret Laboral, i Dret d'Empresa. Participa com a professor en diversos col·legis d'advocats i universitats. En el camp de la investigació, està preparant un estudi detallat en sobre els sistemes jurídics xinès i europeu en la branca del dret d'empresa.

Josep Mª COLL

Doctor en Relacions Internacionals i llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses. Compta amb una extensa trajectòria internacional, centrada en Àsia, on ha estat professor associat en màrqueting i innovació en diverses universitats. Forma part del Grup de Recerca en Economia Política de la Integració (GREPI) de la UAB i col·labora amb Casa Àsia i la Fundació CIDOB. És també membre de la comissió d'estudis pel Comitè de Desenvolupament del parlament Europeu, i consultor en desenvolupament i avaluador de projectes per la Comissió Europea. Els seus interessos acadèmics se centren en el paper del sector privat en el desenvolupament inclusiu, l'eradicació de la pobresa i la sostenibilitat.

Carmen ESTÉVEZ

Llicenciatura en Economia i màster en Relacions Públiques i Gabinets de Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona. Professora associada d'economia aplicada de la UAB i la Barcelona Graduate School of Economics. Destaca en la seva experiència com a sòcia i co-fundadora cooperativa especialista en mobilitat i distribució urbana. Consultora en gestió de projectes europeus i una dotzena de projectes de diferents entitats.

José GARCÍA CANO

Empresari i advocat de GV, gabinet d'assessorament jurídic a Barcelona. És un professional veterà en el camp de les relacions jurídiques UE-Xina, i aporta valuoses experiències professionals a l'aula, il·lustrant l'alumnat per a enfrontar reptes en la seva futura carrera empresarial.

Lluc LÓPEZ VIDAL

Professor d'Estudis de Dret i Ciència Política. Expert en ciència política i relacions internacionals, el sistema polític de la Xina, teoria de les relacions internacionals, política exterior i regionalisme a Àsia-Pacífic.

Montse DINARÈS QUERA 

Empresària, assessora sènior i experta en la gestió de les pimes, amb l'enfocament d'aconseguir millors resultats tot reforçant l'estratègia i la implementació empresarial i comercial de metodologies àgils i innovadores. Aporta a l'aula excel·lents casos reals de màrqueting i de pimes per inspirar i il·luminar l'alumnat a imbuir-se d'esperit emprenedor al camp empresarial d'UE-Xina.