MÓster oficial en Recerca en Art i Disseny

El Màster és pioner en el desenvolupament del camp d'estudi en què conflueixen la investigació en art i en disseny, la cultura visual i la cultura del projecte

MÓster Oficial - Recerca en Art i Disseny

Guies docents dels m˛duls

Descripciˇ del mÓster

Els estudis proposats porten per tÝtol MÓster universitari de Recerca en Art i Disseny, tÚ 60 crŔdits i va ser en les seves anteriors 12 edicions, aixÝ com en la del curs 2012-13, un tÝtol propi que porta per nom Pensar l'Art d'Avui , que depŔn del Departament de Filosofia de la UAB i que es realitza a la Fundaciˇ Joan Mirˇ i al Museu Picasso de Barcelona. El MÓster universitari en recerca en art i disseny podrÓ cursar-se en un ˙nic curs acadŔmic en dos semestres de 30 crŔdits cadascun. El mÓster tÚ 48 ECTS obligatoris (incloent els 12 del Treball de fi de mÓster) i 24 optatius que s'han de cursar en grups de 12 (12 corresponen a m˛duls vinculats a la Cultura del Projecte i 12 corresponen a m˛duls vinculats a la Creaciˇ Visual).
 
Tots els m˛duls persegueixen l'examen crÝtic dels nous fen˛mens entorn de l'art i el disseny, especialment en aquells fronterers i en quŔ els agermanen o fusionen. Estan focalitzats en la doble perspectiva de la recerca, Ús a dir, d'una banda, es concentren en el coneixement de les prÓctiques o estratŔgies que generen noves formes d'art i de disseny, i, d'una altra, en el coneixement dels discursos i teories en procÚs de desenvolupament que busquen analitzar i comprendre aquests fen˛mens en forma de teoria. L'especialitat de Creaciˇ Visual capacita per a la competŔncia especÝfica en l'Ómbit de les prÓctiques de recerca artÝstica contemporÓnies, tant en la dimensiˇ estŔtica com en la cognitiva, mentre que la de Cultura del Projecte fa igual per les prÓctiques especÝfiques de la investigaciˇ en disseny particularment en els aspectes de les relacions entre forma, funciˇ i dimensiˇ sociocultural.
 
Per aix˛ s'han estructurat els estudis en una part comuna, consistent en 6 m˛duls de 6 crŔdits, i una part optativa en la qual els estudiants trien una especialitat entre les dues ofertes, Creaciˇ Visual i Cultura del Projecte, amb dos m˛duls de 6 crŔdits cadascuna de les especialitats. El primer semestre tenen quatre m˛duls de carÓcter mÚs general i en el segon semestre realitzen les dos m˛duls obligatoris mÚs avanšats i dos m˛duls optatius, aixÝ com el treball de fi de mÓster. Com que Ús un mÓster de carÓcter eminentment te˛ric, les competŔncies que defineixen cada m˛dul tenen a veure principalment amb les habilitats cognitives.

Horaris

Les classes comencen a l’octubre y finalitzen al maig. El treball final s’allarga fins al setembre.
Per a més informació: https://www.eina.cat/ca/secretaria/master-oficial

Estructura del pla d'estudis

Caràcter Crèdits
Obligatoris 36
Optatius 12
Treball de fi de màster 12
TOTAL 60

Especialitat en Cultura del Projecte

Denominació del mòdul Crèdits Caràcter
Art Contemporani 6 OB
Disseny Contemporani 6 OB
Pensament Contemporani I 6 OB
Pràctiques i Territoris del Disseny Actual I 6 OB
Recerca Artística I 6 OB
Taller de Crítica 6 OB
Treball de Fi de Màster 12 OB
Cultura del Disseny 6 OT
Pràctiques i Territoris del Disseny Actual II 6 OT

 

Especialitat en Creació Visual

Denominació del mòdul Crèdits Caràcter
Art Contemporani 6 OB
Disseny Contemporani 6 OB
Pensament Contemporani I 6 OB
Pràctiques i Territoris del Disseny Actual I 6 OB
Recerca Artística I 6 OB
Taller de Crítica 6 OB
Treball de Fi de Màster 12 OB
Pensament Contemporani II 6 OT
Recerca Artística II 6 OT

 

OB: Obligatoris
OT: Optatius