Presentaciķ

El màster en Mitjans, Comunicació i Cultura facilita les eines conceptuals per a analitzar i comprendre de forma crítica els principals problemes derivats de la interacció entre la comunicació, la societat i la cultura en un context d'accelerada transformació mediàtica.

El màster en Mitjans, Comunicació i Cultura aporta, especialment, un sòlid i ampli aprofundiment teòric i metodològic amb el qual iniciar la carrera acadèmica en el camp de la comunicació, però també una orientació professional per a aquells que vulguin augmentar els seus coneixements i les seves competències en el camp del periodisme i dels mitjans de masses. Tot això des d'una perspectiva culturalista i humanista que busca plantejar i debatre, en aquests àmbits, les grans qüestions actuals que més ens afecten com a individus, com a societat i com a cultura.

És amb aquesta intenció que el Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura dóna suport al màster amb les diverses línies de recerca que els seus acadèmics han desenvolupat al llarg de les últimes dècades, i que cobreixen un ampli ventall de temes rellevants d'actualitat, des de les qüestions de gènere fins a la profunda transformació dels mitjans de comunicació i dels seus discursos, passant per les relacions entre comunicació i poder, la cultura de la pau o el nou periodisme. Aquestes línies, en què s'inscriuen els diferents mòduls que configuren el programa del màster i el seu treball final, s'articulen en grups de recerca consolidats i emergents.

Un solvent equip de doctors, amb una àmplia experiència acadèmica i periodística, i també en la gestió política i cultural, garanteix la doble orientació investigadora i professional del màster. El Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura disposa d'un personal docent molt motivat i altament qualificat per orientar la carrera investigadora i professional dels estudiants de postgrau en un entorn particularment competitiu arran de la implantació dels sistemes d'avaluació externa i de l'Espai Europeu d'Educació Superior.

Per això, també, el màster neix amb una inequívoca vocació internacional, ja que ha estat dissenyat amb les contribucions de professors i professionals de diversos països, en el marc d'una xarxa llatinoamericana de facultats de comunicació (Universitat de Lima, Universitat Iberoamèrica de Ciutat de Mèxic, Institut Tecnològic i d'Estudis Superiors d'Occident (ITESO) i la Pontifícia Universitat Javeriana de Bogotà). Això afavoreix no només el trànsit de les idees i la riquesa dels plantejaments, sinó també l'intercanvi de professors i estudiants del màster.

Així mateix, es beneficia de la col·laboració del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura amb la Càtedra Unesco de Comunicació InCom-UAB, col·laboradora assídua en l'organització d'activitats de debat i divulgació d'interès per a professors i estudiants de segon i tercer cicle.

El màster està dirigit tant a estudiants que disposin d'un grau o llicenciatura en l'àmbit de la comunicació (Periodisme, Comunicació Audiovisual, Publicitat i Relacions Públiques), com a titulats en les ciències socials i jurídiques (Sociologia, Economia, Ciències Polítiques, Dret) i en les humanitats (Magisteri, Art, Història, etc. ).

Sortides professionals

Aquests estudis oficials de postgrau capaciten per a l'ingrés en els Estudis de Doctorat en Mitjans, Comunicació i Cultura i, per tant, per a l'inici de la carrera acadèmica en l'àmbit dels estudis de Comunicació.Així mateix, formen també a professionals competents per dissenyar i dirigir projectes d'investigació innovadors en el camp de la comunicació o en el de les polítiques culturals en el sentit més ampli.Finalment, s'ofereixen a aquells que volen seguir una carrera professional en l'exercici de l'ofici periodístic un complement de formació que els capacita per a l'abordatge d'un periodisme complex i de qualitat, amb vocació explicativa de les diverses crisis i transformacions de la societat. En definitiva:
 

  • Professionals de l'àmbit acadèmic, tant en instàncies universitàries com de l'educació secundària o de la formació continuada, àmbits en creixement constant aquests anys i amb una demanda real de bons professionals.
     
  • Professionals de la gestió política o estructural de la comunicació i de la cultura, tant per a empreses públiques com privades, associacions, cooperatives i altres tipus de col·lectivitats, aquest és un sector que ha experimentat amb el creixement exponencial de les xarxes socials una transformació que demanda de professionals crítics, sòlidament formats, amb capacitat per a analitzar i comprendre les necessitats de comunicació dels actors socials i, arribat el cas, satisfer-la.
     
  • Professionals del periodisme l'àmbit d'interès sigui la pràctica de l'ofici en un escenari de transformació dels sistemes de comunicació.
~

Horaris

Campus virtual i altres espais

javascript:void(0)

Māster Oficial UAB

30 places
Presencial
Crčdits: 60 ECTS
Inici de la preinscripciķ 11/01/2019
Veure el calendari
Preinscripciķ oberta
Preu: 46,11€ per crèdit (estudiants UE o residents). Curs 2019-2020.
75€ per crèdit (estudiants no UE no residents). Curs 2019-2020.
Inici de curs 14/10/2019
Fi de curs 31/07/2020
Centre: Facultat de Cičncies de la Comunicaciķ
https://www.uab.cat/comunicacio/
Idioma:Catalā (10%), castellā (80%), anglčs (10%)
Universitat coordinadora:Universitat Autōnoma de Barcelona
Institucions participants:El màster participa en la xarxa RIBERDOC, formada per les universitats següents: Universidad Javeriana de Bogotá (Colombia), Universidad Iberoamericana de México (México), ITESO (Instituto Tecnológico y de Estudios Superiores de Occidente) de Guadalajara (México), i la Universidad de Lima (Perú).

Si tens dubtes o vols més informaciķ pots omplir el formulari següent: *Camps obligatoris

Un cop enviat el formulari, rebrās un correu de confirmaciķ de la teva peticiķ

Web del māster http://mastermcc.com/ca/