MÓster oficial en Mitjans, Comunicaciˇ i Cultura

Anàlisi i comprensió de la interacció entre comunicació, societat i cultura en un món de canvis constants

MÓster Oficial - Mitjans, Comunicaciˇ i Cultura

Coordinaciˇ del mÓster

Maria Corominas Piulats
Correu electrònic: coordinacio.master.mitjans@uab.cat

Llistat de professorat

Professor/a └rea Categoria Recerca
Carrillo Perez, Nereida Periodisme Professor Associat Laboral
Chillon Asensio, Lluis Albert Periodisme Prof Titulars d'Universitat
Corominas Piulats, Maria Periodisme Prof Titulars d'Universitat Recerca
DÝez JimÚnez, Mercedes Periodisme Agregat/da Contractat Doctor/a Recerca
Ferre Pavia, Maria del Carme Periodisme Prof Titulars d'Universitat Recerca
Gallego Ayala, Juana Periodisme Prof Titulars d'Universitat Recerca
GayÓ MorlÓ, Catalina Periodisme Professor Lector/ajudant Doctor/a
Giro Marti, Xavier Periodisme Prof Titulars d'Universitat Recerca
Marin Otto, Enric Periodisme Prof Titulars d'Universitat
Reales Guisado, Lluis Periodisme Professor Associat Laboral
Soriano Clemente, Jaume Periodisme Prof Titulars d'Universitat Recerca

Professorat

La doble orientació, investigadora i professional, del Màster en Mitjans, Comunicació i Cultura queda garantida per un equip de doctors amb àmplia experiència acadèmica, periodística i de gestió política i cultural, que s'han reunit per oferir el panorama més complet sobre la importància i l'impacte de la comunicació al món contemporani.

Relaciˇ de professors

Rosario de Mateo (catedràtica emèrita)
Catedràtica de la UAB des de 1994 i professora des de 1978. Economista i doctora en Ciències de la Comunicació, la seva principal àrea de treball és l'economia de la comunicació. Ha impartit classes de gestió de mitjans de comunicació, economia de la comunicació i comunicació empresarial. Forma part del EuroMedia Research Group, grup internacional dedicat a l'estudi comparat dels sistemes de mitjans i polítiques de comunicació a Europa.

María Dolores Montero
María Dolores Montero és professora titular des de 1991 . Ha impartit les assignatures de Comunicació política, Recepció de la comunicació i opinió pública, Teories de la Comunicació. Les seves principals línies d'investigació són Comunicació política, comunicació i estudis culturals, Innovacions en la teoria del periodisme i de la comunicació.

Juana Gallego
Joana Gallego Ayala és professora titular des de 1989. La seva línia principal de recerca és Gènere i comunicació. Va guanyar el Primer Premi de Comunicació de Masses convocat pel Consell Audiovisual de Catalunya l'any 2001.

Joan Manuel Tresserras
Professor titular del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura de la UAB. Especialitzat en història de la comunicació, les indústries culturals i la cultura de masses. També ha treballat i ha impartit docència en gestió cultural, comunicació política, polítiques de comunicació i anàlisi de mitjans. Ha estat conseller del Consell de l'Audiovisual de Catalunya i Conseller de Cultura del Govern de la Generalitat.

Albert Chillón
Professor titular de la UAB des de 1991, les seves línies principals d'investigació són, d'una banda, l'estudi de la comunicació mediàtica des d'una òptica antropològica i filosòfica, de l'altra, l'estudi comparat de les relacions entre la cultura literària i la cultura mediàtica, periodisme inclòs. Ha escrit, entre altres, els llibres 'Literatura y periodismo. Una tradición de relaciones promiscuas' (1999) y 'La literatura de fets' (1993), a més de la novel·la 'El horizonte ayer' (2009).

Xavier Giró
Professor titular de Periodisme Polític des de 2001 i co-coordinador del màster propi 'La comunicació dels conflictes internacionals i socials'. Giró és Doctor en Ciencias de la Información per la Universitat Autònoma de Barcelona i la seva tesi d'"Análisis Crítico del Discurso sobre nacionalismo e identidad en la prensa diaria" fou guardonada amb el XIII Premi a la Investigació en Comunicació de Masses del Consell Audiovisual de Catalunya. El docent ha impartit diversos cursos a l'estranger i ha estat cap de política del 'Diari de Barcelona', cap d'informatius d'Antena3-Catalunya i redactor en cap de la revista 'El viejo topo'.

Carme Ferré
Professora titular del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura de la UAB. Directora del grup de recerca Comress-Incom UAB (Comunicació i Responsabilitat Social). Les seves línies de recerca són història de la comunicació, comunicació i responsabilitat social, comunicació política, edició, revistes i llibres d'estil.

David Vidal
Professor titular de la UAB. S'ha especialitzat en l'estudi dels gèneres i de l'escriptura periodística des de la perspectiva de la hibridació narrativa amb la ficció i la no-ficció literària, així com també en la reflexió epistemològica aplicada al periodisme. Ha dirigit el projecte MèdiaQuiosc al centre d'art Arts Santa Mònica. Ha escrit 'La entrevista en radio, televisión y prensa' (Cátedra). El 2003 va guanyar amb l'assaig 'El malson de Chandos' el XV premi a la Investigació en comunicació de masses del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), i el 2006 el premi Lleida de Narrativa pel reportatge novel·lat 'La fulla a punt de caure'.

Jaume Soriano
Professor titular de la UAB des de l'any 2008. La seva principal línia d'investigació és Epistemologia i metodologia d'investigació en comunicació, encara que també treballa la Etnografia de la comunicació i dels mitjans i la Sociologia de la professió periodística.

Lluís Reales
Professor associat del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura des de 2004. Director i co-presentador del programa Terrícoles, a betevé (des de setembre de 2013 fins al 2019). Director i presentador dels programes Deuwatts, Respira, i Einstein a la platja. Director i co-guionista, amb Albert García Espuche,  del documental Barcelona 1700: la ciutat del Born, per betebé. Guanyador del Premi periodístic Ecolicat 2017 pel programa Terrícoles, Guanyador del Premi periodístic ATLL de l’aigua (2017) pel programa Deuwatts. Guanyador, amb Joana Díaz, del Premi d’investigació periodística 2019 Montserrat Roig.

Mercè Díez
Professora agregada del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura des de 2018. Membre del Grup de Recerca en Estructura i Polítiques de Comunicació Daniel Jones. Especialitzada en l’àmbit d’estructura de la comunicació i l’ús social de les tecnologies de la informació i la comunicació. Membre del projecte titulat “Impacto de la financiación pública en la economía de las empresas mediáticas privadas. Subvenciones y publicidad institucional. Análisis del caso español (2008-2020)” (Plan Nacional de I+D+i).