Presentaciķ

Els motius que han portat a les Escoles Universitàries Gimbernat  i a la UAB a crear el màster universitari de Fisioteràpia en Pediatria, ha estat la necessitat d'aprofundir en la formació de fisioterapeutes especialitzats en aquest àmbit.
A partir dels plantejaments de la Fisioteràpia Basada en la Evidència (FBE), que aspira a oferir a cada pacient la millor alternativa coneguda, la incorporació del fisioterapeuta pediàtric en diferents camps d'actuació i de nous conceptes en tots els camps que conflueixen (científic, assistencial, sanitari, familiar, educatiu, social i tecnològic) fa necessària una permanent actualització del coneixement i de les habilitats a utilitzar per cada cas. Per aquest motiu augmenta, cada cop més, la importància de comptar amb professionals formats, especialitzats i dotats de les competències adients perquè siguin reconeguts dins els equips multidisciplinaris d'atenció a la infància.
 
Aquest Màster pretén formar fisioterapeutes que ofereixin, de manera eficient, les millors estratègies terapèutiques i preventives en tots els àmbits d'actuació de la fisioteràpia en pediatria i en totes les edats, des de 0 fins als 18 anys. Des de l'atenció al pacient prematur hospitalitzat en una unitat de cures intensives de neonatologia (UCIN), a l'infant amb retard psicomotor atès a un CDIAP (Centre de desenvolupament infantil i atenció precoç), a l'alumnat amb discapacitat motriu escolaritzat a un centre educatiu ordinari o especial, a l'infant amb trastorns respiratoris, deformitats en el raquis o en els sistema múscul esquelètic, amb patologia reumàtica o oncològica, rebent tractament des de l'hospital, o des d'un centre específic o instal·lació esportiva. Al mateix temps es pretén formar professionals que siguin capaços d'aplicar la metodologia d'investigació fonamentada en la pràctic clínica.
 
Les pràctiques es duran a terme els dos quadrimestres del curs, durant el primer es faran a l'àmbit educatiu i durant el segon a qualsevol dels altres àmbits d'actuació esmentats.

Sortides professionals

Els àmbits d'ocupació dels titulats en aquest màster és el següent: 
  • En el sector assistencial sanitari:  tant públic com privat i des de centres hospitalaris que comptin amb unitats de fisioteràpia pediàtrica, serveis d’atenció domiciliària, i en el lliure exercici de la professió. 
  • En l'àmbit de benestar social: en els centres de desenvolupament infantil i atenció precoç (CDIAP) que atenen a infants amb retard en el desenvolupament des de 0 fins als 6 anys, i associacions de pacients amb trastorns de mobilitat o amb manca d’autonomia personal.
  • En l'àmbit educatiu: a escoles ordinàries, especials i en serveis educatius, atenent a alumnat amb discapacitat motriu des dels 3 fins els 16 o 18 anys. 
  • En l’àmbit del lleure i de l’esport: fent assessorament, supervisió i tractament incorporat a l’activitat esportiva (piscines, clubs esportius, centres hípics, esports adaptats, ...) 
  • En el camp de la docència: bàsicament en les escoles universitàries de fisioteràpia, educació en els mitjans de comunicació, entitats de salut pública amb tasques de promoció i prevenció de la salut, associacions de professionals i associacions de malalts. 
  • En el camp d’empreses: fent estudis en empreses de productes infantils, relacionats amb la postura, la mobilitat i el desenvolupament. També assessorament a les famílies i altres professionals (metges, fisioterapeutes, mestres, terapeutes ocupacionals, psicòlegs, logopedes,...) sobre els sistemes més adients de posicionament i de desplaçament. 
  • En el camp de la investigació: incorporació als equips interdisciplinaris existents.

Māster Oficial UAB

25 places
Crčdits: 60 ECTS
Inici de la preinscripciķ 04/03/2019
Veure el calendari
Preinscripciķ oberta
Preu: 5.400€ (taxes d’expedició de títol no incloses).
Inici de curs 26/09/2019
Fi de curs 03/07/2020
Centre: Escola Universitāria d'Infermeria i de Fisioterāpia "Gimbernat" (centre adscrit)
http://www.eug.es/
Idioma:Castellā (90%) i Catalā (10%)
Universitat coordinadora:Universitat Autōnoma de Barcelona

Si tens dubtes o vols més informaciķ pots omplir el formulari següent: *Camps obligatoris

Un cop enviat el formulari, rebrās un correu de confirmaciķ de la teva peticiķ