XIII Jornada Institucional en commemoració del Dia Internacional de les Dones a la UAB

Dia Internacional de la Dona Treballadora ESAGED 2018

La UAB ha celebrat un any més, la XIII Jornada Institucional en commemoració del Dia Internacional de les Dones, un acte emmarcat pel 50è aniversari de la universitat ahir, 6 de març, a la sala d’actes del rectorat de la UAB.

02/03/2018

Ahir, dimarts 6 de març es va celebrar la XIII Jornada Institucional en commemoració del Dia Internacional de la Dona, un acte que homenatja la lluita de la dona per a la igualtat entre homes i dones en la societat actual.
 
A la jornada es va celebrar l’acte de Reconeixement de Montserrat Solsona, Doctora en Geografia Humana, professora del Departament de Geografia i també investigadora associada del Centre d'Estudis Demogràfics. On se li va atorgar un premi per la seva trajectòria laboral i acadèmica i es va projectar un vídeo homenatjant les investigacions i estudis que ha realitzat sobre gènere i divorci.
 
L'acte va finalitzar amb la conferència “¿Existe lo que no se registra y contabiliza? Género y producción estadística” a càrrec de Lina Gálvez, Catedràtica del Departament d’Economia, Mètodes Quantitatius i Història Econòmica. On la seva activitat científica avarca l’anàlisi de la desigualtat de gènere i el seu compromís social i feminista. Actualment dirigeix l’Observatori de Gènere d’Economia, Polítiques i desenvolupament de la Universitat Pablo de Olavide, a Sevilla.

Edició de "Deu pistes per a un ús no sexista del llenguatge"
 
S’ha aprofitat la celebració de la jornada insitucional per publicar un resum de la "Guia per a l’ús no sexista del llenguatge a la Universitat Autònoma" (editat l'any 2011), que porta per títol: Deu pistes per a un ús no sexista del llenguatge. Aquest és un material de suport per a la redacció de documents de la UAB, en especial de les guies i els materials docents. Com a recordatori i a manera de difusió s'han destacat els punts més importants en forma de deu pistes.
 
Activitats al campus en el marc del 8 de març
 
A banda de l’acte institucional, hi han programades altres activitats, organitzades per facultats, departaments, alumnat i entitats de la comunitat UAB.

Les Comissions Feministes de les Assemblees de Facultat organitzen les Jornades Feministes a la UAB, amb activitats a la plaça Cívica des del dia 1 de març sobre transfeminisme, coeducació i racisme i gènere, entre d’altres.
 
A més a més, el Servei d'Activitat Física (SAF) organitza la Setmana de la Dona amb activitats específiques i ahir va oferir l’entrada gratuïta a les seves instal.lacions a totes les dones.

 

Notícies relacionades

Tècnic/a de qualitat - ESAGED

FUABformació busca un/a tècnic/a de qualitat i gestió

El centre necessita una persona per donar suport a la implantació i manteniment de sistemes de gestió i processos, classificació de documents, i disseny de fluxos d’informació i documentació. El termini per presentar-se a la convocatòria finalitza el 3 d’octubre. Llegir més

Totes les notícies