Professorat de la facultat aconsegueix finançar projectes presentats a la Marató de TV3

Marato

3 dels 36 projectes finançats gràcies a la Marató de TV3 han estat elaborats per professorat de la Facultat de Psicologia.

04/11/2022

A la passada edició de La Marató de TV3, dedicada a la salut mental, s’hi van presentar 150 projectes, que van ser avaluats per 111 científics d’àmbit internacional especialistes en aquesta matèria en funció de la seva qualitat, metodologia i rellevància. La gestió de l’avaluació la va dur a terme l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, del Departament de Salut.

D’acord amb la proposta de la Comissió Assessora Científica de la Fundació La Marató de TV3, el Patronat va acordar distribuir 10.503.275€ entre 36 projectes de recerca.

3 dels projectes finançats han estat elaborats per professorat de la Facultat de Psicologia:

  • Noves dianes terapèutiques en la depressió: el paper de la percepció situacional, del Dr. David Gallardo Pujol (Facultat de Psicologia, Universitat de Barcelona), la Dra. Marta Subirà Coromina (Fundació Parc Taulí) i el Dr. Miquel Domènech Argemí (Facultat de Psicologia, Universitat Autònoma de Barcelona).
  • Trets psicopàtics i prosocialitat a una mostra comunitària de nens i nenes: Un estudi longitudinal dels correlats biològics, emocionals i psicopatològics, de la Dra. Roser Nadal Alemany i el Dr. Albert Bonillo (Institut de Neurociències, Universitat Autònoma de Barcelona).
  • Adaptació i implementació d’una intervenció psicoeducativa per a la intervenció de la depressió postpart i trastorns d’ansietat en mares primerenques, de la Dra. Alba Roca Lecumberri (Hospital Clínic i Provincial de Barcelona, Fundació Clínic per a la Recerca Biomèdica), la Dra. Estel Gelabert Arbiol i la Dra. Susana Subirà (Facultat de Psicologia, Universitat Autònoma de Barcelona).

Des de la Facultat de Psicologia, volem donar l’enhorabona a tot el professorat seleccionat per dur a terme els seus projectes, que faran una bona labor per la societat i l’àmbit de la salut mental.