Premi a l'excel·lència professional per al professor Cinto Niqui

Cinto Niqui

Cinto Niqui, professor del Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la UAB, ha rebut el premi a l'excel·lència professional dels XXI Premis Connexió, que distingeixen institucions, empreses i professionals que han tingut un paper destacat en les telecomunicacions i les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).

20/05/2022

Aquesta distinció li ha estat atorgada "per la seva aposta per la divulgació de les noves tecnologies, la reflexió sobre el seu impacte a la societat i el coneixement de la història de les comunicacions, en un to divulgatiu i un llenguatge radiofònic senzill i directe". El guardó va ser lliurat a la cloenda de la jornada DMTfòrum 2022, una de les trobades més importants del sector de les telecomunicacions a Catalunya, que va tenir lloc el 19 de maig passat, a Barcelona, i està organitzada per la Federació Catalana d'Empreses de Telecomunicacions (Feceminte) i el Centre d'Estudis sobre el Cable (Cecable).

Niqui és enginyer tècnic de telecomunicació i doctor en ciències de la comunicació. Gran part de la seva activitat docent, de 1992 ençà, ha estat relacionada amb assignatures sobre la tecnologia de les comunicacions i dels audiovisuals. Col·labora a l'Institut de la Comunicació (InCom-UAB), on dirigeix el projecte Arxiu Sonor de la Ràdio a Catalunya.

Dirigeix i presenta "L'altra ràdio" a Ràdio 4 (RTVE a Catalunya), programa degà sobre les TIC i la cultura audiovisual que ha merescut nou guardons i que es troba en la seva 42ena temporada. S'emet el dimecres, a les 14,05 h, i els diumenges, a les 16,05 h (en repetició). Els podcasts es poden escoltar a: http://www.rtve.es/alacarta/audios/laltra-radio/

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Educació de qualitat