Participa a l'InterPARES Summer School 2023 a Itàlia

Una conferència a l'exterior durant la Summer School 2022 a Itàlia

Es tracta d’una activitat formativa dirigida a professionals de l’arxivística i la gestió documental per actualitzar coneixements en tecnologies emergents i arxius i conèixer les recerques més innovadores del sector. L’escola d’estiu tindrà lloc del 7 a l’11 de juliol a San Benedetto del Tronto. Es pot enviar candidatura fins al 15 de març.

21/02/2023

Imatge: Durant la InterPARES Summer School 2022 a Itàlia (Facebook de l'Archivio di Stato di Ascoli Piceno)

El projecte InterPARES Trust AI organitza una Summer School del 7 a l’11 de juliol a San Benedetto del Tronto (Itàlia).

Aquesta activitat formativa, que és gratuïta, compte amb 30 places per a professionals de l’arxivística i la gestió documental interessats en teories, mètodes i pràctiques emergents en relació a les noves tecnologies i registres i arxius fiables, així com els resultats de les últimes investigacions en aquesta àrea.

El programa està organitzat en mòduls formatius de 5 dies, que s’impartiran en anglès. Es donarà inici a la Summer School, el 7 de juliol, amb el Simposi Artificial Intelligence to support the ongoing availability and accessibility of trustworthy public records. En breus es donaran més detalls del programa.

Els formadors d’aquesta edició són investigadors de diferents països que formen part de la xarxa InterPARES, un projecte internacional i interdisciplinari que vetlla pel desenvolupament de procediments i estàndards en relació als documents digitals i la garantia de la confiança pública i el bon govern.

A Catalunya, Arxivística i Gestió de Documents UAB – ESAGED n’és partner juntament amb l'Associació de Professionals de l'Arxivística i la Gestió de Documents de Catalunya i el Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions de l’Ajuntament de Girona.

Com participar-hi:

Les persones interessades en formar part de la Summer School han d’enviar la seva candidatura amb un CV detallat abans del 15 de març de 2023, a l’adreça: sap-mar@cultura.gov.it

  • Requisits d’admissió: Màster o equivalent; 5 anys d’experiència professional en organitzacions públiques o privades com a arxiver/a, o exercint funcions relacionades amb els arxius; i fluïdesa en llengua anglesa.
  • S’informarà dels resultats de la selecció abans del 15 d’abril de 2023. 
  • L'allotjament i els costos del viatge aniran a càrrec de cada participant.