Noves beques per formació en prevenció d’extremismes violents

Prevenció extremismes violentes

La Fundació Autònoma Solidària convoca una primera convocatòria de beques per finançar quatre posicions d’estudis superiors especialitzats en prevenció d’extremismes violents.

18/06/2020

En el marc del programa “Promoció del rol la societat civil siriana, jordana, kurda i catalana en la transformació de les causes del conflicte de Síria a través d’estratègies integrals per a la Prevenció dels Extremismes Violents amb enfocament de gènere”, la Fundació Autònoma Solidària (FAS) obre una nova convocatòria de beques destinada a finançar quatre posicions d’estudis superiors especialitzats. 


Aquest programa -que es realitza en col·laboració amb NOVACT i altres organitzacions de la societat civil jordana, kurda i iraquiana- busca contribuir a la prevenció de conflictes violents, la transformació de les seves causes i la seva solució dialogada a través del reforç del rol de la societat civil. A la FAS, se situa dins del Programa d’Acollida per a persones en cerca de refugi a la UAB, que té l’objectiu de contribuir a la millora de les pràctiques universitàries en favor dels drets de les persones refugiades mitjançant el desenvolupament d’accions d’acollida, acompanyament, formació i sensibilització. 


Les places ofertes estan orientades a generar coneixement en l’àmbit de la prevenció d’extremismes violents i la construcció de pau, i cobriran les despeses completes d’estudi i manutenció durant l’estada universitària a la UAB. Aquesta convocatòria està oberta a dones en situació de refugi, pertanyents a la comunitat refugiada o desplaçada de Síria, Iraq o el Kurdistan iraquià. S’ofereixen: 
-   Tres (3) posicions de màster oficials; i
-   Una (1) plaça d’investigació.

El període de recepció de sol·licituds s’obrirà el 16 de juny de 2020 i es tancarà el 17 de juliol de 2020, a les 00.00 hores, ambdós inclosos.


Les beques estan finançades per l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i la Universitat Autònoma de Barcelona.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies