Nova senyalística en Braille a la Facultat de Traducció i d'Interpretació

Ruth-njoli-porta

La Facultat de Traducció i d’Interpretació disposa d'una nova senyalística en Braille a tots els espais del seu centre en una  iniciativa pionera al campus de la UAB, desenvolupada per l’estudiant Ruth Ndjoli Malonga en el marc de l’assignatura Pràctiques externes del grau d’Estudis d’Àsia Oriental.

30/07/2019

El curs 2018-2019 la Facultat de Traducció i d’Interpretació ha estrenat la senyalística en Braille de tots els espais del centre. Es tracta d’una iniciativa pionera al campus de la UAB, desenvolupada per l’estudiant Ruth Ndjoli Malonga en el marc de l’assignatura Pràctiques externes del grau d’Estudis d’Àsia Oriental que s’imparteix en aquesta Facultat.

 

Durant el curs 2017-2018, la Ruth va portar a terme la tasca de retolació en Braille de les diferents àrees de l’edifici de la Facultat (aules, sales de reunions, oficines d’administració i serveis, despatxos, passadissos, lavabos, etc.) amb l'objectiu de facilitar l’accessibilitat de les persones amb diversitat funcional visual. El projecte va ser fruit d’un procés de reflexió basat en l'expertesa de la Ruth com a membre de l’ONCE i va rebre el suport de l’SLIPI en la tasca de dissenyar i integrar en l’espai una retolació a simple vista imperceptible, impresa sobre una pel·lícula transparent adhesiva, però emplaçada estratègicament perquè resulti intuïtivament localitzable.

 

Felicitem la Ruth Ndjoli Malonga per una inciativa excel·lent tant en el seu plantejament com en la seva realització, que enriqueix la Facultat i materialitza l’objectiu acadèmic de fer de les pràctiques externes un àmbit per al desenvolupament de projectes emprenedors que identifiquin necessitats i proporcionin solucions professionals a problemes concrets.

 

Amb aquesta retolació en Braille, que se suma a altres iniciatives, la Facultat de Traducció i d’Interpretació fa un nou pas endavant en la tasca de garantir l’accessibilitat a totes les persones de la comunitat universitària.

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Reducció de les desigualtats