Nova convocatòria d'Odisseu, programa de pràctiques remunerades en empreses del món rural

Pràcticum Odisseu

La Generalitat de Catalunya ofereix 82 places de pràctiques per a l'alumnat universitari en empreses radicades en municipis del món rural. L'objectiu és fomentar l'arrelament del jovent qualificat a les zones rurals a través de la inserció laboral i la competitivitat empresarial.

20/03/2020

El Pràcticum Odisseu posa en contacte el teixit empresarial del territori amb joves estudiants perquè obtinguin la primera experiència professional al territori rural. Està adreçat a l’alumnat d'estudis oficials de grau o màster i, en el cas de grau, que hagin superat el 50% dels crèdits. La petició per realitzar les pràctiques es podrà realitzar des del 26 de març fins el 4 de maig al web al web del programa.

La durada de les pràctiques serà d’un mínim de 300 hores, que es realitzaran en el transcurs del curs acadèmic actual, fins el mes de setembre. Enguany, la remuneració en concepte d'ajut a l'estudi serà d'un mínim de 6 €/hora.

Per altra banda, el programa també es dirigeix a les empreses radicades al món rural que vulguin accedir a persones candidates amb formació superior, un perfil més difícil de trobar en àrees geogràficament allunyades dels centres universitaris. A la vegada, aquest factor les ajuda a incrementar la competitivitat empresarial.

Les empreses que vulguin oferir un lloc de pràctiques tenen temps d’inscriure la seva oferta fins el 8 d’abril al mateix web.
 
En la línia del foment de l’arrelament juvenil, un dels criteris més importants per tal de fer la selecció de les empreses aspirants és la voluntat d’incorporar laboralment l’estudiant un cop acabades les pràctiques.
 
El Pràcticum Odisseu cofinança al 50% la remuneració de les persones estudiants en estada de pràctiques. Per la seva banda, les universitats catalanes assumeixen els costos propis de la gestió del procés i fan difusió del programa entre el seu alumnat. La UAB col·labora amb Odisseu a través del seu Servei d’Ocupabilitat.

 

Notícies relacionades

GatSofa

L'Hospital Clínic Veterinari UAB respon dubtes sobre el coronavirus i les mascotes

L'Hospital Clínic Veterinari UAB ha publicat una pàgina web on dona reposta a alguns dubtes sorgits sobre el coronavirus i les mascotes. A dia d’avui, no hi ha cap evidència que el SARS-CoV-2 -el coronavirus que provoca la malaltia COVID-19-, pugui afectar els animals de companyia ni que els animals de companyia puguin transmetre la malaltia.

 

Totes les notícies