Nou disseny a Canal Universitats, el web oficial d'informació sobre estudis i accés a la universitat

Nou Canal Universitats

El Departament de Recerca i Universitats ha estrenat un nou canal informatiu més accessible per als joves estudiants. L’eina ofereix un cercador de titulacions de grau i màster, un apartat específic amb preguntes freqüents sobre les proves PAU, els estudis universitaris, la preinscripció o les beques.

11/01/2022

La nova web oficial del Govern perquè estudiants universitaris i les seves famílies consultin tota la informació sobre estudis i accés a la universitat permet accedir d’una manera més ràpida i intuïtiva als continguts sobre titulacions, proves PAU o beques. Així mateix, el disseny és totalment responsiu i prioritza el format més habitual de consulta: el telèfon mòbil.

Prop de 700 estudiants han ajudat a definir la proposta ajustada. Entre les millores, s’ha incorporat un cercador de titulacions de graus i màsters universitaris amb informació de tots els estudis oficials que es poden cursar a Catalunya perquè els futurs estudiants trobin aquella titulació que millor encaixi amb el seu perfil. Les fitxes dels estudis inclouen, entre d’altres, el número de crèdits a cursar i com estan distribuïts, la nota de tall de l’últim any, el nombre de places, o els idiomes d’impartició, entre d’altres.

La nova estructura de Canal Universitats inclou un apartat on s’agrupen tots els dubtes i les preguntes freqüents per temes i trobar les respostes sobre les proves PAU, els estudis universitaris, la preinscripció o les beques. També ofereix la informació sobre com accedir a la universitat segons el perfil d’estudiant: batxillerat, cicles formatius de grau superior, amb necessitats educatives especials, majors de 25 anys, etc.

Una altra de les novetats és l’apartat de vida universitària que recull tota la informació sobre mobilitat, serveis d’esport, idiomes, ocupació universitària o allotjament.

El nou disseny també potencia el contingut multimèdia amb vídeos i tutorials que ajuden a entendre millor processos com, per exemple, el funcionament de les ponderacions i del procés d’assignació, els preus universitaris o les instruccions pel dia de les proves PAU.

Canal Universitats també compta amb el xatbot PAU que, des del maig de 2020, resol dubtes sobre el calendari de matriculació, dies de la prova, resultats i notes de tall de les proves d’accés a la universitat. El xabot PAU està operatiu les 24 hores dels 7 dies de la setmana a través del webxat de Canal Universitats o via Telegram.