No vull ser un heroi, ser només un nen ja és espaterrant

novullserunheroi

Els Alumnis de Comunicació Audiovisual, Joan Paüls i Carla Santaló, ens parlen del seu nou curtmetratge ‘No Vull Ser Un Heroi’. El conte original de l’associació contra el càncer infantil, MUA Solidaris, és qui dona vida i nom a aquest curtmetratge. 

18/07/2022

L’Alumni Joan Paüls Vergés és el director i guionista del curtmetratge ‘No vull ser un heroi’. Després d’estudiar comunicació audiovisual a la Facultat, ha treballat a les grans indústries d’arreu del món com ara Londres, Madrid o Los Angeles, i ara, ha tornat a Catalunya per continuar amb la seva carrera de director.  

Quan l’associació contra el càncer infantil, MUA Solidaris, va presentar a Terrassa el conte original ‘No vull ser un heroi’, en Joan va veure un gran potencial en aquell projecte que buscava recaptar diners per a la investigació d’aquesta malaltia. A la presentació, en Joan va coincidir amb el Lluis i l’Anto Sanromà, de MUA Solidaris, i, tres anys més tard, han aconseguit que el projecte transcendeixi a la pantalla i fer així d’altaveu per conèixer i conscienciar a la societat sobre el càncer infantil.  

En el moment que el Joan va saber que podia començar a treballar en el projecte, va contactar amb la seva ex-companya de carrera, Carla Santaló, amb qui ha treballat en nombroses ocasions, perquè l’ajudés amb la producció del curt. La Carla Santaló també és Alumni de la Facultat i és la persona que ha estat al capdavant de la producció del curtmetratge des de l’inici. Igluu Studio és la productora barcelonina que firma el projecte. 

El protagonista d’aquest curtmetratge és el Guille, un nen com molts d’altres: curiós i alegre. Li agrada fer moltes coses, però li van detectar càncer i fa un temps que és a l’hospital. Un dia a l’habitació, troba un ninot de peluix i un diari secret. A través del diari coneixerà l’Abril, la nena que hi havia abans a la seva habitació, i s’apoderarà del Muakis, el conill superheroi que sempre somriu. Aprendrà a conviure amb els altres nens i nenes de l’hospital, com en Max o l’Àlex, i junts descobriran les aventures que s’hi poden viure. Aprendrà que hi ha dies negres i dies brillants, i com gestionar la por que senten els més petits en aquesta situació. També entrarem de ple en els records de l’Abril, i és que el Guille no se la pot treure del cap. On és? Es va morir? 

El rodatge del curtmetratge és va realitzar el 29 i 30 dAbril, i l’1 de Maig al nou Pediatric Cancer Centre de Barcelona, quan aquest encara estava en obres. L’equip disposava només d’un passadís i dues habitacions, les quals ja estaven acabades, i van ser capaços de crear l’entorn que requeria la temàtica i el contingut del curt.  

A més, ‘No vull ser un heroi’ compta amb la seva pròpia cançó original, ‘Hi Ha Dies’, composada i cantada per la Marta Peralta Geis, integrant i trombonista del grup de música terrassenc ‘Sense Sal’. L’Eduard Balguer, integrant del grup ‘Llars’ ha, ha estat l’encarregat de produir la peça musical del curtmetratge.  

Si voleu saber més sobre ‘No vull ser un heroi’ poder veure l'entrevista sencera a l’Instagram de la Facultat de Ciències de la Comunicació (@fccuab