Més de 300 persones presenten les seves idees emprenedores al XIII Premi CIEU-FEiE 2022

Guardonats al XIII Premi CIEU-FEiE a la idea més emprenedora

El Centre d’Iniciatives Emprenedores Universitàries (CIEU) va fer lliurament del guardó, que impulsa l’esperit emprenedor dels estudiants i titulats de la UAB, en un acte celebrat a la Facultat d’Economia i Empresa el passat 15 de desembre.

16/01/2023

L’acte va començar amb una benvinguda per part d’Andreu Turró, director del Centre d’Iniciatives Emprenedores Universitàries (CIEU), agraït per l’esforç de seguir impulsant aquest premi anual -que ja porta tretze edicions-, amb una gran participació: es van presentar 116 projectes i més de 300 persones podien optar al premi.

Valeri Sorolla, vicedegà d’Inserció Laboral, Emprenedoria i Pràctiques de la Facultat d’Economia i Empresa, va destacar que la iniciativa és una aposta més a l’emprenedoria de la Facultat, que recentment ha creat el Centre d’Estudis i Recerca en Emprenedoria i Innovació Social (CREIS) i també col·labora amb el Premi.

A continuació, Oriol Barat, doctorant en Psicologia Social i co-fundador d’Enment, va oferir una conferència sobre el procés de creació d’aquesta cooperativa que facilita l’accés a la salut mental a joves i adults, i quines dificultats es van trobar per innovar en el camp de la psicologia. 

L’emprenedor, que l’any 2021 va rebre amb el seu equip el Premi CIEU en la categoria general, va narrar el desenvolupament d’Enment i com s’afrontava als reptes “ser útil” alhora que “encaixés en un món canviant i fluctuant”. En aquest procés, els va ajudar crear un laboratori viu i parlar amb els agents implicats, i poder comptar amb la mentoria d’UAB Emprèn per “aterrar” i “operativitzar” la idea.

Oriol Barat durant la conferència

Oriol Barat durant la conferència a l'acte d'entrega del XIII Premi CIEU-FEiE a la idea més emprenedora

Premiats a la categoria Escola FUAB Formació 

Andreu Turró va convidar a totes les persones premiades a explicar les seves idees. En la categoria Escola FUAB Formació, les persones guardonades van ser:

•    1r Premi: Projecte Filtrip, d’Alejandra Criado, Andrea Castaño i Natalia Díaz, estudiants del Grau en Direcció Hotelera, amb la proposta d’una app que geolocalitzi espais d’interès i oci per a hostes del món dels negocis.
•    2n Premi: Projecte Elevate, d’Ana Paula Figueroa, Vessela Ilieva i Natascha Muller, dels Graus en Turisme i Direcció Hotelera, que incentiva l’educació financera i d’emancipació a través d’un bus pop-up a les escoles.
•    3r Premi: Projecte Maresme, de Joan Villagrasa, estudiant del Postgrau en Ecoturisme i Guia de Natura, amb un projecte d’educació ambiental i guiatge de natura per als habitants de la comarca del Maresme.

Premiats a la categoria Facultat d’Economia i Empresa

Els estudiants guardonats en aquesta categoria van ser:

•    1r Premi: Projecte Cooperativa Una de Totes, de Natalia Bertinelli, Natàlia Esteve i Magnolia Piñeros (estudiants del Màster en Emprenedoria i Innovació Social), que han creat una iniciativa d’ocupabilitat en serveis de neteja per a mares monoparentals que vetlla pel seu benestar. 
•    2n Premi: Projecte Vegourmet, de Diego Valiño, Anabel Fajardo i Daniela Macías (Grau en Matemàtiques i Administració i Direcció d’Empreses), que pretén crear àpats saludables i vegans amb una xarxa de comerços locals. 
•    3r Premi: Projecte Green Security, d’Angel Sevilla, Jan Granell, Enric Veà, Naia Vidal i Oscar Aguilar (Grau en Administració i Direcció d’Empreses), que dissenya un sistema d’implantació d’alcoholímetres per a vehicles per augmentar la seguretat en la circulació.

Premiats a la categoria General UAB

Les persones d’altres titulacions de la UAB que han estat premiades són:

  • 1r Premi: Projecte Mas Leads.es, de Jordi Jové, Sergio Moreno i Alejandro Moreno (Grau en Empresa i Tecnologia), que han engegat una plataforma de captació de clients per a empreses B2B a través de la tecnologia i la intel·ligència artificial. 
  • 2n Premi: Projecte “TotBuffet”, de Montzerrath Valera, Ramon Merino, Wijdane Almoussaoui i Heidy Melissa Mena (Grau en Economia).
  • 3r Premi: Projecte Yunigoal, de Nil Masalles i Natàlia Pastor (Grau en Economia i Tecnologia), amb una plataforma que busca interconnectar estudiants universitaris amb l’objectiu de crear vincles i desenvolupar projectes.

Premiats a la categoria Alumni UAB

Aquesta categoria compta amb dos guardons valorats en 500€, gràcies al suport de la Caixa d'Enginyers, i enguany han estat premiats:

  • Categoria general: Projecte Ubra, de Marina Sánchez Calleja (estudiant de Medicina i titulada del Màster Oficial en Trastorns de la Comunicació i el Llenguatge), Sara Peláez de la Rocha, Francesc Toro Puig, Yasmina Fernandez Henriquez, Blanca Mendez Cervera, Selene Gil Sanchez i Helena Garvi Casas. Aquest equip emprenedor està desenvolupant un sostenidor intel·ligent que capti paràmetres associats a malalties com el càncer de mama.
  • Categoria Impacte Social i Sostenibilitat: Projecte Venda de productes agrícoles, de Zixuan Yang i Fan Ye (titulades del Màster Oficial en Direcció i Organització de Turisme d’Esdeveniments), que consisteix en una plataforma de lliurament a domicili, que opera com a agència intermediària entre proveïdors locals d’àrees rurals i consumidors de zones urbanes.