Més d'un centenar de projectes participen a la XII Premi CIEU-FEiE 2021 a la idea més emprenedora

Premis CIEU 2021

El Centre d’Iniciatives Emprenedores Universitàries de la UAB ha lliurat aquest dijous els guardons de la XII edició del certamen que premia els projectes més innovadors de la comunitat universitària. Més d’un centenar de propostes s’han presentant a aquesta convocatòria. Aleix Caussa, CEO i fundador de l’empresa de consultoria social Spora, ha estat el ponent convidat a explicar la seva experiència emprenedora al públic reunit a la Sala d’Actes de la Facultat d’Economia i Empresa de la UAB.

17/12/2021

La nova edició del Premi CIEU-FEiE 2021 a la idea més emprenedora, que impulsa el Centre d’Iniciatives Emprenedores Universitàries de la UAB, juntament amb la Facultat d'Economia i Empresa, FUABFormació i Alumni UAB, ha comptat amb una gran participació en aquesta dotzena convocatòria. Més d’un centenar de projectes i més de dos-centes persones han presentat les seves propostes de negoci innovadores en una de les 4 categories del concurs: “Alumni UAB ( amb les subcategories de “General” i “Impacte Social i Sostenibilitat), “FUABformació”, “Facultat Economia i Empresa”, i “General UAB”.

L’acte ha començat amb la benvinguda del Director del CIEU, i també moderador de l’esdeveniment, Andreu Turró, que ha agraït la presència dels assistents i dels ponents malgrat les darreres incidències que s’estan patint a la universitat (pandèmia, atac informàtic i vaga d’estudiants), i ha destacat la gran qualitat dels projectes rebuts, i la dificultat de triar els millors.

Tot seguit, Valeri Sorolla, Vicedegà d’Emprenedoria de la Facultat d’Economia i Empresa, ha pronunciat una breu intervenció on ha reafirmat el compromís d’aquesta facultat en fomentar l’emprenedoria, i totes les activitats que hi estiguin vinculades, i en col·laborar amb altres institucions de la UAB.

El següent torn ha estat per Anabel Galán, Vicerectora d’Alumnat i Ocupabilitat, que ha comentat que “una de les línies estratègiques de l’equip de govern de la universitat és impulsar l’emprenedoria en sentit ampli, entesa com a competències transversals, que poden derivar, o no, en idees de negoci”. Aquestes competències són necessàries per respondre als canvis de la societat, i les persones innovadores i les seves idees contribueixen a fer propostes de millora.

Galán també ha explicat que s’està anant cap a la societat 5.0 amb els nous avenços tecnològics, i que cal lligar-los a les necessitats de les persones. Iniciatives com el Premi CIEU, promouen que les persones creatives, capaces d’analitzar el seu entorn, puguin donar resposta als reptes que vagin sorgint.

Aleix Caussa, CEO i fundador d’Spora, en un moment de la seva intervenció.A continuació, Aleix Caussa, CEO i fundador d’Spora, ha donat a conèixer aquesta empresa de consultoria social, que es dedica a ajudar a entitat socials, ajuntaments, administracions públiques, fundacions..., ha elaborar els seus propis projectes, i a ajudar a resoldre reptes; així com també establir protocols en diversos àmbits com la prevenció de la violència masclista, crear plans d’igualtat, de salut, crear dinàmiques participatives en barris perquè els residents mostrin les seves opinions sobre projectes, etc. La companyia té una plantilla de 13 persones treballadores.

També ha explicat que gràcies a UAB Emprèn i al tutor de recerca del seu Doctorat es va introduir al món de l’emprenedoria, ja que volia seguir fent investigació en psicologia social, al estudiar el Doctorat a la UAB, però no hi havia places per incorporar-se a la universitat. Amb un company d’estudis van decidir crear aquesta empresa per poder realitzar el que més els hi agradava.

Fruit de la seva experiència, Caussa ha donat alguns tips i recomanacions als emprenedors universitaris referents a l’aventura de muntar un negoci, o tirar endavant amb un projecte innovador. “Emprendre és fracassar moltes vegades, però també tens moltes alegries quan les coses surten bé”, ha comentat.

El ponent ha recomanat que siguin flexibles per tal d’adaptar-se i donar resposta als canvis, a les crisis, i als nous reptes, i la importància de generar processos de treball intern, per tenir planificat tot el que pot passar, i donar resposta a les situacions de forma eficaç i ràpida.

Després de la conferència, s’ha procedit a l’exposició de les idees finalistes, i al lliurament de guardons en les diferents categories. Aquestes són les persones guanyadores:

Categoria “Alumni UAB” (General)

 • Oriol Barat, Sergi Novell, Gerard Abad, Ariadna Fons, Carlota Vázquez, Genís Caldés, Sílvia Crespo i Aida Garcia pel projecte “Horizon Mental Health.”

​​​​​​​Categoria “Alumni UAB” (Impacte Social i Sostenibilitat)

 • Laura Franco i Mirko Greco per “Gallines Nòmades.”

​​​​​​​Categoria “FUABformació”:

 • Judith Morales i Dídac Ceña, primer lloc pel projecte “Escape Land”.
 • Júlia Dauder i Ainhoa Lozano, segon lloc per “Wineland.”
 • Pol Barniol, Júlia Almagro i Carmen González, tercer lloc per “Pearl of the sea.”

Categoria “Facultat d’Economia i Empresa”:

 • Alícia Caballero i Pau Garcia, primer lloc per “Camp Base”.
 • Cristina López, Lorena Otero i Bruna Carreras, segona posició per “Aprenxtu”.
 • Aleix Prat, Marc Villagrasa, tercer lloc per “Pachangeo.”

Categoria “General UAB”:

 • Martin Tupper, Sergi Lachkar i Roberto Brito, primer lloc per la idea “Proper Foods.”
 • Susana Eguiguren i Valentín Viñales, segon lloc per “Hermandad Patagónica”.
 • Linett Gómez i Carla Bornay, tercer lloc per “Servicio para la mejora de la experiencia del turista de negocios”.

En totes les categories s’han repartit premis econòmics, per al primer, segon i tercer classificat, consistents en 250€, 150€ i 100€ respectivament, a excepció de la categoria "Alumni UAB". Aquesta ha comptat amb dos guardons valorats en 500€, gràcies al suport de la Caixa d'Enginyers.

També, a tots els premiats i premiades, se'ls hi ha entregat un certificat que els acredita com a guanyadors i guanyadores.

L’acte ha finalitzat amb la tradicional fotografia de grup amb totes les persones emprenedores i els ponents de la jornada.