Mayra Peromingo i Francesc González guanyen el Premi CIEU-FUABFormació a la persona més emprenedora

Guardonats al VII Premi CIEU-FUABFormació a la persona més emprenedora 2018
Mayra Peromingo, Diplomada en Turisme, i Francesc González, Graduat en Direcció Hotelera, han estat els titulats que s'han emportat el premi a la seva tasca emprenedora al capdavant dels projectes "Prêt&You" i "The Net Revenue", respectivament, en les categories de "Turisme" i "Direcció Hotelera" dels guardons.

15/03/2018

La setena edició del Premi CIEU-FUABFormació a la persona més emprenedora de 2018 s'ha celebrat avui a l'Hotel Campus en un acte on més de 300 persones s'han reunit per conèixer els emprenedors més destacats de les escoles de la Fundació UAB (Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera, Escola de Prevenció i Seguretat Integral i Escola Superior d'Arxivística i de Gestió de Documents, i també, de la resta de facultats de la Universitat Autònoma de Barcelona, que van presentar la seva candidatura per assolir aquest reconeixement.

A la taula de ponents, hi han estat presents David Urbano, Director del Centre d'Iniciatives Emprenedores Universitàries (CIEU), Sara Moreno, Vicerectora d'Alumnat i d'Ocupabilitat de la UAB, Montserrat Balagueró, Vicepresidenta executiva de la FUAB, i les emprenedores Silvia Bueso, conferenciant, formadora i coach, i Montse Marín, doctora en Medicina de la UAB.

David Urbano ha iniciat l'esdeveniment donant la benvinguda als assistents, i ha recordat la tasca que realitza el CIEU, des de fa ja 10 anys, en assessorar a les persones de la comunitat universitària que desitgen engegar una empresa, i les activitats que organitza el centre per formentar la creació d'idees de negoci.

Sara Moreno, per la seva banda, ha comentat les línies de treball que s'impulsen des de l'Autònoma per promoure l'emprenedoria des d'una perspectiva integral, com la formació universal i transversal, que s'ofereix des de la Universitat, per la generació i desenvolupament de les idees empresarials, fomentant també l'emprenedoria social, i oferint programes d'innovació, perquè els projectes es puguin articular, desenvolupar i es connectin amb el territori on s'implanten i amb la seva societat.

L'altra vessant que ha destacat Moreno és el col·lectiu Alumni, els titulats que s'han format a la UAB, amb els quals es manté el contacte perquè continuen aportant molt valor afegit a la Universitat, i per la seva part, l'Autònoma també hi contribueix en les seves trajectòries professionals. 

En aquest sentit, per reconèixer la tasca emprenedora d'aquest col·lectiu, s'ha creat la nova categoria de premi "impacte social i sostenibilitat", que per primera vegada, s'ha lliurat en aquest l'acte acadèmic.

Montserrat Balagueró, responsable de la Fundació UAB, en el seu discurs, s'ha referit al fet que des de les Escoles de FUABFormació es potencia l'esperit emprenedor dels estudiants com a part important del seu aprenentatge, i que una mostra d'això, és l'èxit assolit per als titulats premiats.

Silvia Bueso, llicenciada en Dret i Periodisme, Program for Management Development a ESADE i coach certificada per l'International Coaching Federation (ICF) ha donat a conèixer la seva experiència com a "captadora de fons" per posar en funcionament negocis, i com ha estat el seu pas de treballar per altres a dedicar-se completament a l'emprenedoria, i a realitzar ponències de coaching.

Montse Marín, metgessa, també ha explicat com es va introduir en el món de l'emprenedoria creant MomaLAB, i com es va reinventar, canviant d'àmbit sectorial, del camp de la comunicació multimèdia a la ciència mèdica, i fusionant-los per aconseguir liderar projectes de consultoria per empreses de l'entorn e-Health.

També ha explicat la seva participació a l' Imagine Express 2017, una competició d'emprenedoria on s'ideaven negocis vinculats al sector del mòbil, en equips pluridisciplinars, durant un trajecte de 4 dies en tren de Barcelona-París-Londres.


Els guardonats del VIIè Premi a la persona més emprenedora 2018

Després de les intervencions dels conferenciants, s'ha procedit a lliurar els reconeixements als titulats que havien portat amb èxit la seva idea de negoci. Aquestes persones han estat les premiades:

- En la categoria "Turisme": Mayra Peromingo pel seu projecte "Prêt&You".
- En la categoria "Direcció Hotelera": Francesc González pel seu projecte "The Net Revenue".
- En la categoria EPSI-ESAGED: Pere Miralles pel projecte "Post-incendi".
- En la categoria "Alumni impace social i sostenibilitat": Georgina Vidal pel projecte "d D'ENGINY biorem".
- En la categoria "Resta de la UAB": Daniel Simón i Pablo Abram pel projecte "Youdrop".

Els guanyadors han exposat en què consistia les seves iniciatives empresarials, i com les han posat en funcionament.


Els premiats de l'Escola

Mayra Peromingo, Diplomada en Turisme, juntament amb el seu company Carlos Quintanilla, van crear fa 10 anys "Prêt&You", la seva agència de comunicació i d'organització d'esdeveniments, i de viatges i experiències especialitzada en empreses, i que ha treballat per marques com Ferrari, Yamaha, entre altres. Han arribat a organitzar esdeveniments per a 2000 persones.

Per altra banda, Francesc González, Graduat en Direcció Hotelera, és el CEO de "The Net Revenue", una empresa de recent creació especialitzada en revenue management per a hotels i altres clients.