Les Jornades OI2 del 21 de novembre reflexionaran sobre intel·ligència artificial aplicada al periodisme

Jornades OI2
OI2 consolida la seva Jornada com el punt de trobada per a entendre els reptes del nou periodisme. Aquest organisme s'ha consolidat com un dels referents europeus en l'estudi i l'anàlisi de les últimes tendències en l'àmbit de l'audiovisual.

30/10/2018

L’Observatori per la Innovació dels Informatius a la Societat Digital (OI2) organitzarà el proper 21 de novembre la quarta edició de les Jornades OI2. Sota el títol de “Intel·ligència artificial i periodisme’, l’esdeveniment servirà de plataforma per reflexionar sobre les últimes tendències a l’àmbit de la televisió i les noves tecnologies. L’acte, al que es pot acudir de forma gratuïta amb prèvia inscripció, es celebrarà a la Sala Magna de la Casa de Convalescència de la Universitad Autònoma de Barcelona (UAB), a Barcelona.

En el seu afany de servir de baròmetre sobre com els informatius innoven per adaptar-se a les demandes dels consumidors, les Jornades OI2 d'aquest any afronten el repte d'explicar la incidència de la intel·ligència artificial a la creació de continguts periodístics. L'acte, impulsat per la UAB i RTVE en el marc de la recent renovada Càtedra RTVE-UAB, comptarà amb la participació de professionals, acadèmics i experts en el sector de l’audiovisual i les noves tecnologies.
 
El programa inclou tres taules de debat; dos al matí i una a la tarda. Després que la rectora de la UAB, Margarita Arboix, i el director general corporatiu de RTVE, Federico Montero, donin la benvinguda, tindrà lloc el primer dels panells de debat: 'Reptes de la intel·ligència artificial aplicada al periodisme'. Els ponents d'aquest primer espai seran Caspar Llewellyn Smith, editor de plataformes de The Guardian; José Manuel Pérez Tornero, director de la Càtedra RTVE-UAB i del Gabinet de Comunicació i Educació de la UAB; i Fran Llorente, director de projectes i estratègia de RTVE. El periodista de Televisió Espanyola Esteban Crespo s’encarregarà de moderar el debat.

El segon dels panels, que es titula ‘Bones pràctiques d’aplicació d’intel·ligència artificial al periodisme’, estarà moderat per Santiago Tejedor, coordinador general del Gabinet de Comunicació i Educació de la UAB. David Llorente, de Narrativa; Juanjo García, membre de Google Cloud Espanya; José María Álvarez, de la Universitat Carlos III; i Núria López, de RTVE, exposaran els punts de vista sobre la qüestió.

A la tarda, i sota la moderació de la professora del Departament de Periodisme de la UAB Cristina Pulido, l’últim panel tractarà ‘Noves aplicacions i perspectives’. Els ponents d’aquesta taula seran Camen Pérez Cernuda, subdirectora d’Innovació i Estratègia Tecnològica de RTVE; Arnau Raventós i Francesc Tarré, tots dos de la tecnològica UGIAT; i François Semin, de Qvest Media.