Laura Jiménez, alumni: ‘És important mantenir una xarxa de contactes saludable’

Alumni Laura Jimenez

L’encarregada del Digital Sales & Marketing Management de Meliá Hotels Internacional ha explicat en una videoconferència els seus inicis en el món laboral i com la transversalitat del sector pot ajudar a créixer professionalment, sobretot a l’hora d’escollir les pràctiques.

29/01/2019

L’exalumne Laura Jiménez, graduada en Direcció Hotelera l’any 2002, treballa actualment a Meliá Hotels Internacional gestionant els canals propis de venda i la relació amb les agències de viatges online.

En una videoconferència organitzada aquest dimarts per Gemma Sagué, responsable del Pràcticum, l’alumni ha explicat als estudiants de Grau com va començar la seva trajectòria professional i els hi ha donat consells per decidir on fer les pràctiques.

Jiménez va iniciar la seva carrera a Hotusa al departament de reserves, després de fer diverses entrevistes i rebre assessorament de la Borsa de Treball, servei de l’Escola que ha recomanat molt. Al mateix grup, va poder canviar d’empresa i desenvolupar altres tasques en el departament de marketing de Keytel, on hi va treballar gairebé dos anys. Posteriorment, va començar a treballar a la seva primera cadena hotelera, AC Hotels, fins al 2010.

Davant el boom de les agències de viatges online, conegudes com a OTAs, l’exestudiant va rebre un oferiment d’un excompany de feina de l’hotel: Booking cercava personal i va decidir provar sort. “És important mantenir una xarxa de contactes saludable”, ha comentat. La professional ha treballat 8 anys a l’empresa.

Al llarg de 15 anys, Laura Jiménez ha explicat que treballant s’ha trobat a molts companys de la universitat a diferents departaments i posicions. Per ella, aquest fet és molt “enriquidor” i demostra la versatilitat del sector turístic.

“És molt important ser flexible”

La professional ha comentat que al turisme i a les cadenes hoteleres és important conèixer tots els departaments, sobretot si es vol exercir com a director/a. “És un sector amb moltes oportunitats per créixer”, ha remarcat.

“Jo estic treballant en una posició que fa anys no existia”, ha dit. Per ella, una actitud positiva i adaptabilitat al canvi són vitals per a qualsevol treballador/a dins el sector, a més d’altres competències com el treball en equip i la proactivitat.

Sobre les pràctiques, Jiménez també ha comentat que lamenta no haver anat mai a l’estranger: “l’Escola és una bona eina per projectar-vos a través de les pràctiques internacionals”.

A Meliá Hotels Internacional també s'ofereixen pràctiques als estudiants de l'Escola. Podeu consultar-les a través dels avisos, o al Campus Virtual

 

Notícies relacionades

Beques 'Erasmus+ KA107' per cofinançar estades de pràctiques a la Xina el 2020

Beques 'Erasmus+ KA107' per cofinançar estades de pràctiques a la Xina el 2020

El Servei d’Ocupabilitat de la UAB acaba d'obrir una convocatòria de beques de mobilitat internacional específica per als estudiants de l’Escola per poder realitzar pràctiques en cadenes hoteleres de la Xina. Les estades hauran de fer-se entre gener i juliol de 2020, i els ajuts es poden sol·licitar fins al 14 de novembre.

 

Acte institucional de l'Escola

L'Escola celebrarà els 25 anys dels estudis en Direcció Hotelera a la UAB

L'Escola organitza un acte institucional, el dijous 28 de novembre, per celebrar els 25 anys dels estudis en Direcció Hotelera a la UAB. L'esdeveniment s'estructurarà en una jornada de debat i networking per a profesionals i alumni, i una segona part, on els estudiants participaran a un Workshop per resoldre reptes basats en casos pràctics.  Les inscripcions per assistir-hi ja estan obertes!

Totes les notícies