La UIB i la UAB renoven la col·laboració en la cessió de peces d'anatomia

UIB-UAB

 

10/09/2019

El rector de la Universitat de les Illes Balears, el doctor Llorenç Huguet, i la rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona, la doctora Margarida Arboix, han renovat, avui a Palma, la col·laboració entre ambdues institucions per a la cessió dels cossos i peces d’anatomia necessaris per als estudis del grau de Medicina i per a la formació pràctica dels alumnes. Han assistit a la signatura de l’acord també el vicerector de Campus, Cooperació i Universitat Saludable, Antoni Aguiló, i el degà de la Facultat de Medicina, el doctor Miquel Roca.
Ambdues universitats mantenen des de l’any 2017 un conveni per col·laborar en els aspectes acadèmics, de recerca i gestió dels estudis d’Anatomia Humana. El Rector de la UIB ha agraït a la UAB la seva cooperació, des que la UIB començà a oferir el grau de Medicina, el curs 2016-17, en l’organització, en el marc d’aquests estudis, de la formació teòrica i pràctica dels estudis d’Anatomia Humana, i, en especial, la participació del catedràtic d’universitat, el doctor Alfonso Rodríguez Baeza, responsable d’aquests estudis a la UAB.
La rectora de la UAB, Margarida Arboix, s’ha mostrat partidària d’aprofundir la col·laboració existent fomentant l’intercanvi d’experiències en aquells temes que puguin beneficiar les dues universitats.
Per al curs que ara comença, el 2019-20, la UAB cedirà, sense cap tipus de compensació econòmica, una vintena de peces anatòmiques per a la docència de l’anatomia humana. Aquestes peces, segons explica el degà de la Facultat, Miquel Roca, són catalogades digitalment perquè els alumnes dels cursos de primer i segon del grau de Medicina de la UIB els puguin consultar a través de l’ordinador abans de les pràctiques. La UIB es fa càrrec dels tràmits legals i administratius, així com de les despeses econòmiques que deriven de traslladar-les a les instal·lacions de l’Hospital Universitari Son Espases.