La UAB investirà el sociòleg Manuel Castells com a doctor 'honoris causa'

Manuel Castells
Font: USC Public Diplomacy

El sociòleg, economista i professor, referent en el camp de la Societat de la Informació, serà investit com a doctor honoris causa per la Universitat Autònoma de Barcelona el proper dimarts 19 de desembre. 

04/12/2017

Manuel Castells serà investit doctor honoris causa a proposta de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona. La cerimònia tindrà lloc el proper dimarts 19 de desembre a les dotze del migdia a la Sala d’Actes de l’edifici del Rectorat de la UAB, i anirà a càrrec dels doctors Joan Manuel Tresserras i Enric Marín, professors titulars del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura de la universitat. El nomenament va ser aprovat a la reunió del Consell de Govern que es va celebrar el passat 28 de novembre al Rectorat.
 
Castells és considerat un dels autors de referència en el camp de l'estudi de la Societat de la Informació. De fet, és el cinquè acadèmic de les Ciències Socials més citat del món i l'acadèmic de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) més citat del món, segons el Social Sciences Citation Index 2000-2014. Manuel Castells és sociòleg, economista i professor universitari de Sociologia i Urbanisme a la Universitat de Califòrnia, a Berkeley, així com director de l'Internet Interdisciplinary Institute (IN3) a la Universitat Oberta de Catalunya i president del consell acadèmic de Next International Business School.
 
Entre altres càrrecs de distinció, Castells va ser membre del Consell Assessor del Secretari General de les Nacions Unides sobre la Tecnologia de la Informació i el Desenvolupament Global, i membre del Consell Assessor del Secretari General de les Nacions Unides sobre la Societat Civil Global.
 
Entre els 26 llibres dels quals el sociòleg n’és autor s’hi troba la trilogia L'era de la informació: economia, societat i cultura, 1996-2003, que ha estat traduïda a 23 llengües. També és coautor i editor de 22 llibres, col·laboracions i articles, tant en llengua espanyola com en francès o anglès.
 
Per assistir a l’acte d’investidura del sociòleg caldrà formalitzar una inscripció prèvia abans del 15 de desembre a la qual podeu accedir des d'aquí. A més, per qüestions organitzatives, l’accés a la Sala d’Actes del Rectorat s’haurà de fer 15 minuts abans de la cerimònia. 

 

Notícies relacionades

Totes les notícies