La UAB investirà com a doctor 'honoris causa' el sociòleg Manuel Castells

Manuel Castells

Un dels principals teòrics sobre l'era de la informació i referent mundial en ciències de la comunicació, el sociòleg Manuel Castells, ha estat nomenat doctor honoris causa pel Consell de Govern de la UAB i a proposta de la Facultat de Ciències de la Comunicació.

28/11/2017

Manuel Castells, catedràtic de sociologia de la Universitat Oberta de Catalunya, serà investit doctor honoris causa per la UAB a proposta de la Facultat de Ciències de la Comunicació. El nomenament ha estat aprovat a la reunió del Consell de Govern que ha tingut lloc avui al Rectorat. Els professors de la Facultat Enric Marín i Joan Manuel Tresseras en són els padrins.

Castells és un referent mundial en ciències de la comunicació. Segons una classificació del Social Science Citation Index, va ser l'investigador més citat d'aquest àmbit acadèmic durant el període 2000-2015. A més de la UOC, és catedràtic de la University of Southern California, catedràtic emèrit de la Universitat de Califòrnia a Berkeley, titular d'una càtedra al Collège d'Études Mondiales de París, i ha desenvolupat la seva carrera també a la Universidad Autónoma de Madrid, al Massachusets Institute of Technology, a la Universitat d'Oxford, a la Universidad de Santa Clara, a la Universitat de Cambridge o a l'Institut Stellenbosch de Sud-àfrica, entre d'altres.

És autor de 26 llibres, entre ells, la trilogia La era de la información: economía, sociedad y cultura (Alianza), i és coautor i editor de 22 obres més. Va rebre la beca Guggenheim el 1982. Ha estat membre dels consells assessors del secretari general de Nacions Unides sobre Tecnologia de la Informació i el Desenvolupament Global i sobre la Societat Civil Global, membre fundador del Consell Científic del Consell de Recerca Europea i membre del Consell de Govern de l'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia. És acadèmic numerari de la Reial Acadèmia Espanyola d'Economia i Finances i membre de l'Acadèmia Britànica, de l'Acadèmia Europea, de l'Acadèmia Mexicana de Ciències i de l'Acadèmia Americana de Ciències Polítiques i Socials.

Entre altres distincions, Castells ha rebut l'Ordre d'Arts i Lletres del govern francès, l'Ordre del Lleó de Finlàndia, l'Ordre Gabriela Mistral del president de Xile, l'Ordre de Santiago del president de Portugal, el Premi Holberg del parlament noruec, el Premi Nacional de Sociologia d'Espanya, la Creu de Sant Jordi de la Generalitat, la Medalla Erasmus de l'Acadèmia Europea, i diversos premis de la Societat Americana per a l'Estudi de Problemes Socials, l'Associació Americana de Sociologia i de l'Associació Americana de Ciència Política.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies