La UAB guanya la Lliga de Debat Universitària de la Xarxa Vives

EquipGuanyadorLligaDebat2023
D' esquerra a dreta, D. Andràs, P. Ezpeleta -directora general d'Universitats de la Generalitat Valenciana-, R. Albert i P. Hernández.

L'equip de la UAB -format pels estudiants Pau Hernández del Àguila, Rocío Albert Zayas i Dominik Andràs-, ha guanyat la Lliga de Debat Universitària 2023 de la Xarxa Vives davant dels onze equips provinents d’universitats del País Valencià, Catalunya i les Illes Balears, que han competit a València. A més, el millor orador de la competició ha estat escollit l'estudiant de l'equip de la UAB, Dominik Andràs.

29/03/2023

La Universitat de València ha acollit la gran final de la Lliga de Debat Universitària de la Xarxa Vives d’Universitats, en la qual, després d’un debat intens i molt ajustat, el jurat de la competició ha determinat que l’equip mereixedor del guardó en l’edició 2023 és el de la UAB. L’equip ha estat format pels estudiants Pau Hernández del Àguila, del grau en Ciència Política; Rocío Albert Zayas, del grau en Dret; i Dominik Andràs, del doble grau en ADE i Dret.  A més, aquest últim, Dominik Andràs, ha estat nomenat millor orador de la Lliga de Debat. 

El jurat de la competició, integrat per professionals de la cultura, l’ensenyament i el periodisme, han valorat cada debat d’acord amb la qualitat de les intervencions i la solidesa de les argumentacions, així com el grau de domini de l’assumpte, la fluïdesa comunicativa dels participants i la posada en escena.

Estudiants de 12 universitats del País Valencià, Catalunya i les Illes Balears han hagut de defensar al llarg de la competició tant la posició partidària com contrària d’un tema polèmic i d’actualitat: «És sostenible el turisme?».

La jornada va començar amb una fase eliminatòria entre tots els equips participants, mentre que en la darrera jornada s’han disputat les semifinals i la gran final entre els equips amb més puntuació acumulada.

Els 12 equips participants de les universitats de la Xarxa Vives han estat: Universitat d’Alacant, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Barcelona, Universitat de Girona, Universitat de les Illes Balears, Universitat Jaume I, Universitat de Lleida, Universitat Politècnica de València, Universitat Pompeu Fabra, Universitat Ramon Llull, Universitat Rovira i Virgil i Universitat de València.

En aquesta edició, l’alumnat de les següents disciplines acadèmiques: Dret (32%), Ciències Polítiques (11%), Relacions Internacionals (7%), Administració i Direcció d’Empreses (7%), Filologia Catalana (4%), Economia (4%) i Geografia (3%), entre d’altres titulacions.

La Lliga de Debat Universitària és una competició dialèctica entre equips d’estudiants universitaris que debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. Des de l’any 2005, la competició fomenta entre l’alumnat universitari l’ús de la paraula i capacitats com el treball en equip, la documentació, l’anàlisi crítica i l’argumentació. 

VÍDEOS (YOUTUBE)