La UAB farà un taller sobre el ChatGPT

La Unitat de Formació de la UAB el 25 de maig a les 5 de la tarda farà un taller titulat "ChatGPT i el treball docent: Reflexions sobre les implicacions per a la investigació i la docència”.
26/04/2023
La Unitat de Formació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) organitzarà el taller titulat "ChatGPT i el treball docent: Reflexions sobre les implicacions per a la investigació i la docència" amb el suport de Thales Speroni (GEDIME) i Catalina Ramirez (GEDIME). L’activitat, inspirada en un taller previ organitzat pel grup de GEDIME, proporcionarà una aproximació a com la intel·ligència artificial, i en particular ChatGPT, es pot integrar en el treball a l’acadèmia. Serà el 25 de maig, de les 5 a les 7 de la tarda.
ChatGPT és un xatbot desenvolupat per OpenAI, dissenyat per entendre i generar llenguatge natural. Fa servir algoritmes d'aprenentatge automàtic per analitzar l'entrada de text i generar respostes que pretenen imitar una conversa humana. Els usuaris poden interactuar amb ChatGPT mitjançant preguntes o declaracions, i aquest respon de manera coherent i significativa. És una eina versàtil que es pot utilitzar per respondre preguntes, proporcionar informació o entaular converses informals.
El taller començarà amb una contextualització de ChatGPT en el marc dels avenços que ha tingut la intel·ligència artificial. Els participants adquiriran una comprensió clara de l'eina i la seva rellevància en el camp de l'educació i la investigació. S'abordaran temes com l'aprenentatge d'idiomes, la codificació, l'escriptura creativa i l'anàlisi i la interpretació de textos.
A la segona part del taller, els assistents tindran l'oportunitat d'aprofundir en exercicis de “prompts” i explorar eines útils per a la docència. Aquesta secció fomentarà la reflexió i permetrà recopilar les aportacions de tots els participants, facilitant la discussió sobre com integrar de manera efectiva la intel·ligència artificial en els processos educatius.
La Unitat de Formació convida tots els interessats en la integració de la intel·ligència artificial en la docència i la recerca a assistir a aquest taller i contribuir amb les seves idees i experiències. Cal inscriure’s a través d'intranet i seleccionar l’aplicació del Portal de Formació de la portada inicial, fins al 5 de maig. Podeu trobar el curs més ràpidament posant part del nom del curs al cercador.
Per a dubtes sobre com funciona l’eina per a sol·licitar cursos de formació disposeu del següent vídeo de presentació de l’eina.