La UAB entrega premis als millors TFG amb perspectiva de gènere

Acte d'entrega de premis als millors TFG amb perspectiva de gènere

El dimecres 22 de març la UAB va entregar premis als millors TFG amb perspectiva de gènere a la Sala d’actes del Rectorat. Alguns alumnes de la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia han estat guardonats. 

 

27/03/2023

La UAB el passat dimecres 22 de març va fer una entrega de premis a alguns alumnes que havien fet el TFG el curs 2022-2023 amb perspectiva de gènere. En l’acte, que es va dur a terme a la Sala d’actes del Rectorat, es van premiar diversos alumnes de la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia. 

L’estudiant del grau de Sociologia Anna López Rodríguez va ser premiada pel seu treball: Ments (in)habitables: L'experiència viscuda de les persones trans i dissidents de gènere com a usuàries dels serveis d'atenció a la salut mental a Barcelona. 

També, l’estudiant del grau de Ciència Política i Gestió Pública Marta Roman Martos va guanyar un premi pel treball: La semilla roja del feminismo catalán: el pensamiento político de Giulia Adinolfi. Ella, explica, ha fet un treball que “se centra en el recorregut intel·lectual que fa l’autora fins arribar a la conclusió que el feminisme es constitueix com un moviment de masses ampli i que, de fet, això demostra que subjectes diversos en termes de classe poden arribar a compartir els interessos de les classes treballadores”. 

Tanmateix, l’estudiant del grau d’Estadística Aplicada Paula Osorio Recorda va estar premiada per La creació de continguts en el món dels videojocs. De l'Oci al Treball: una perspectiva de gènere. 

En paral·lel, l’estudiant del grau d’Humanitats David Caelles, però tutoritzat per la Vicedegana de TFG de la nostra facultat, Dafne Muntanyola, també ha estat un dels premiats. L’estudiant explica que el seu treball “consisteix a realitzar una investigació del fet geganter des d’una perspectiva de gènere i social”. 

Aquests premis tenen com a objectiu “sensibilitzar l’alumnat sobre la igualtat de gènere i la no discriminació a partir de fomentar el seu interès en la recerca”, asseguren des de la universitat. 

L’acte va iniciar amb la presentació de la secretària general de la UAB, Esther Zapater, i a continuació, la Síndica de Greuges de la UAB María Jesús Espuny va felicitar la continuïtat del projecte, els estudiants, que “des de diferents àmbits acadèmics han pensat on són les dones” i els treballs, que ha definit com a “extraordinàris”. A més, també ha donat l’enhorabona al consell pràctic dels tutors i a les famílies, que “han viscut intensament els Treballs de Fi de Grau i els saben tan bé com els fills i filles”. 

Tot seguit, la Directora de l’Observatori per la Igualtat de la UAB, Maria Prats Ferret ha cridat als guanyadors, que han pujat a l’estrada a recollir el seu premi.