La UAB enceta una iniciativa per potenciar els migdies amb "activitats de campus"

Campus UAB
Des d'aquest curs acadèmic 20018-2019, la UAB inicia una experiència per incentivar l'organització i assistència dels alumnes a activitats al campus. Així, ha fixat vuit dies -en la franja horària de les 13h. a les 15h.- en què s'aturarà l'activitat acadèmica per a que s'hi pugui assistir. 

09/10/2018

S'espera que aquesta iniciativa incentivi l'organització d'activitats i faciliti la relació de l'alumnat de la UAB.

A proposta de l'equip de govern de la UAB i amb el consens de les facultats, el Consell de Govern va fixar vuit dies -repartits entre els dos semestres acadèmics- que, en la franja horària de les 13h. a les 15h., es reservi per a poder fer "activitats de campus". Aquestes activitats les podran organitzar les facultats, els col·lectius d'estudiants, els serveis de la UAB, etc.

Aquests dies són el dilluns, 15 d'octubre; el dijous, 8 de novembre -dia de la Festa Major-; el dimecres, 12 de desembre de 2018; i el dimecres, 16 de gener; el dimarts, 19 de febrer; el dimarts, 19 de març; el dijous, 11 d'abril; i el divendres, 17 de maig de 2019.

L'objectiu és facilitar l'organització i assistència a activitats no acadèmiques, i treure així més profit de la concentració de coneixement divers que té lloc a la Universitat Autònoma, especialment després de la desaparició de les antigues assignatures de campus amb el nou pla Bolonia.

S'espera que aquesta iniciativa incentivi l'organització d'activitats i alhora faciliti la relació entre l'alumnat de la UAB.

Les primeres activitats el dilluns, 15 d'octubre

El dilluns vinent, 15 d'octubre, s'inicien les primeres "activitats de campus" organitzades en aquesta franja. Així, a la Facultat de Comunicació, els estudiants podran assistir a un taller sobre com informar d'agressions sexuals. Organitzat per l'AADAS (Associació d’Atenció a Dones Agredides Sexualment) i el Màster Gènere i Comunicació de la UAB, i amb el suport econòmic de l’Ajuntament de Barcelona, el taller es titula “Dones Valentes. Recomanacions per informar d’agressions sexuals”. Tots els assistents al taller rebran un certificat conforme hi han participat.

A més a més, a la Facultat de Filosofia i Lletres, a les 12.00h., la professora Marta Segarra, catedràtica de Filologia Francesa i Estudis de Gènere de la UB, inaugurarà el curs 2018-2019 a l’Auditori d'aquesta facultat, amb la lliçó "Traduccions polítiques i culturals del gènere al món".