La UAB aprova una carta de drets i deures de l'alumnat usuari del PIUNE
Les persones beneficiades pel PIUNE, el servei per a la inclusió de la UAB adreçat a estudiants amb necessitats específiques de suport educatiu, tenen a partir d'ara una carta de drets i deures. La carta, aprovada per la Comissió d'Alumnat i Ocupabilitat, ha estat elaborada d'acord amb els referents normatius de la UAB amb l'objectiu que l'alumnat pugui conèixer i comprendre totes les implicacions de ser usuari d'aquest servei.
02/07/2024
Quant als drets, els estudiants poden rebre informació i assessorament sobre la reglamentació i els recursos relacionats amb la inclusió, sol·licitar la modificació de la matrícula quan sigui pertinent i estigui justificat, disposar d'ajustos curriculars personalitzats d'acord amb les seves necessitats específiques, gaudir del suport tècnic (programaris, ordinador, emissora de ràdio, etc.), disposar del servei d'acompanyament dins del campus en transport adaptat o a peu i gaudir de confidencialitat i privacitat de la seva informació acadèmica, personal i de salut.
Pel que fa als deures, l'alumnat del PIUNE ha de complir amb el protocol d'accés al programa i amb el reglament d'igualtat d'oportunitats de la Universitat, ha d'informar en cas de modificació de dades personals o de salut, ha de participar en les tutories i trobades amb els responsables d'inclusió dels centres i els professionals del PIUNE, i ha de fer un ús responsable tant dels recursos facilitats dins del programa com dels serveis i agents generals de la comunitat universitària.
El PIUNE és un servei gestionat per la Fundació Autònoma Solidària per a persones matriculades als estudis de grau, màster o doctorat de la UAB per tal de garantir-ne la igualtat d'oportunitats. Per gaudir del PIUNE, que ofereix una atenció individualitzada i professionalitzada, l'estudiant ha d'acreditar la seva situació mitjançant el certificat de discapacitat o l'informe mèdic o psicològic corresponent.
Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS
- Reducció de les desigualtats
- Educació de qualitat