La UAB acollirà el IX Congrés Internacional sobre Turisme i Hoteleria entre Xina i Espanya

Conferència Turisme Xina

Per primer cop aquest congrés, centrat en la relació turística i hotelera entre els dos països, es celebrarà a Catalunya, amb un paper decisiu de l’Escola de Turisme i Direcció Hotelera com a centre co-organitzador. L’esdeveniment tindrà lloc del 30 de setembre al 2 d’octubre, a l’Hotel Exe Campus UAB.

02/08/2019

Les relacions entre la Xina i Espanya és un dels temes més actuals i rellevants per al sector turístic. Per aquest motiu, professionals i acadèmics –majoritàriament d’aquests dos països- es reuneixen anualment a l’International Conference on Tourism and Hospitality between China and Spain – ICT2019, que enguany celebrarà la seva 9a edició a la Universitat Autònoma de Barcelona.

L’Escola de Turisme i Direcció Hotelera de la UAB, centre co-organitzador de l’edició d’enguany, acollirà l’ICT2019 entre els dies 30 de setembre i 2 d’octubre, juntament amb la South China University of Technology i la Universitat de les Illes Balears.

Aquest congrés internacional pretén ser un punt de trobada anual entre professionals i acadèmics relacionats amb el sector turístic i hoteler entre Espanya i la Xina. Aquest serà el quart any que es celebra una edició de l’ICT a Espanya i, concretament, serà la primera edició que tindrà lloc a Catalunya.

Precisament, Catalunya és la part del territori espanyol més visitada pels turistes xinesos i on hi realitzen la major part de les seves despeses –a l'últim any van gastar un total de 1.310 milions d’euros a Espanya-. Al 2018, el turisme xinès va augmentar més d’un 25% respecte l’any anterior, i actualment es presenta com un mercat emergent. Per la seva part, la Xina també està demostrant voler seguir liderant la llista de destinacions turístiques que més creix cada any. El gegant asiàtic és un dels països que més ha vist emergir-hi oferta d’allotjaments i agències. A més, és el segon país del món amb més espais declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

L’esdeveniment servirà per definir el panorama actual del turisme entre Espanya i la Xina i posar sobre la taula noves tendències en l’economia i finançament del turisme xinès a Espanya, l’impacte de l’activitat turística en ambdós països, o les interaccions entre empreses xineses i espanyoles.

Espai de trobada per a professionals, experts i acadèmics

Entre els conferenciants del congrés es troben acadèmics, experts i representants de l’Administració relacionats amb el desenvolupament del turisme i l’hoteleria. Alguns dels ponents destacats són Octavi Bono, director general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, o Bartolomé Deyá, vicedegà de la Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat de les Illes Balears. També hi intervindran com a ponents Gemma Cànoves, catedràtica d’Anàlisis Geogràfica Regional del Departament de Geografia de la UAB, i Amadeo Jensana, director del departament d’Economia i Empresa de Casa Àsia. Així mateix, en representació de l’empresa turística, participarà com a ponent Miquel Estarellas, director comercial de la cadena H10 Hotels.

El congrés comptarà amb estudiants doctorands de la UAB i d’altres institucions acadèmiques espanyoles i xineses que tinguin part de la seva recerca en aquests àmbits, on hi podran compartir idees i experiències amb la resta d’assistents.

El programa finalitzarà amb una sortida de camp a Barcelona que, segons el comitè organitzador, serà un “itinerari amb mirada acadèmica per alguns dels llocs més emblemàtics de la ciutat des del punt de vista turístic”. Una activitat especialment pensada per als assistents xinesos del congrés, que tindrà com a objectiu mostrar les “peculiaritats turístiques, urbanístiques i artístiques” de la Ciutat Comtal.

Per a més informació: www.china-spain.org

 

Notícies relacionades

RMC Asia octubre 2019

Presentació dels programes de pràctiques al sud-est asiàtic de RMC

El passat dimecres 16 d’octubre, el representant d’Educational Travel Asia RMC, Mike Roberge, va explicar les opcions de pràctiques de curta estada i els Management Training Programmes que l’empresa gestiona a Tailàndia, Maldives, Indonèsia, Malàisia i Vietnam als estudiants de l’Escola.

Totes les notícies