La inauguració del curs a la FTI compta amb la ponència de Carod-Rovira

Cerimònia d'inici del curs 17-18

Josep-Lluís Carod-Rovira va donar una classe magistral sobre l’ús de les llengües vulgars en la reforma protestant.

05/12/2017

L’acte d’inauguració del curs 2017-2018 es va celebrar divendres 1 de desembre. També va servir per donar el tret de sortida de la commemoració del 25è aniversari de la facultat, que se celebrarà al llarg del curs. La conferència inaugural la va fer Josep-Lluís Carod-Rovira, qui va donar una classe magistral sobre l’ús de llengües vulgars en la reforma protestant. El vicerector d'Economia i de Campus de la UAB, Carles Gispert, va presidir l'acte.
 
El cònsul general adjunt de la República Federal d’Alemanya a Barcelona, Theodor Proffe, també va intervenir a l’acte. Proffe va seguir el fil de Carod-Rovira i va assenyalar el paper rellevant que va tenir Luter en la unificació de la llengua alemanya, ja que en les seves traduccions de la Bíblia no va usar diferents dialectes de l’alemany sinó una variant entesa per la població de tots els territoris que avui conformen Alemanya.

A l'acte hi va haver traducció simultània a l'alemany
 
En l’inici de la celebració del 25è aniversari de la FTI, es va entregar un ram de flors a tots els degans que han passat pel centre. Francesc Parcerisas va parlar en nom de tots ells, en un discurs en què va fer un repàs a la història de la facultat.
 
L’acte va acabar amb l’actuació del duet musical Fononèsia, del qual n’és membre l’exalumna de la facultat Mireia Latorre. Finalment, es va inaugurar el tercer poema mural del jardí japonès de la FTI, escrit per Joaquim Sala-Sanahuja i titulat “Andreu Nin retorna a Catalunya”.
 
El degà de la facultat, Albert Branchadell, va recordar en el discurs inicial que l’acte se celebrava en circumstàncies excepcionals. La inauguració del curs estava prevista per al 28 de setembre, però la conjuntura política va forçar l’endarreriment de l’acte.

 

Notícies relacionades

Doctor Honoris Causa Jaume Plensa

Plensa defineix l'art com a "introduir la bellesa dins del món quotidià de la gent"

Totes les notícies