La conferència internacional sobre 'live projects' posa fi al projecte ELPE

Participants a la Conferència final del projecte ELPE
L'Escola va ser l'amfitriona d'acollir, el passat 7 de juny, la trobada final del projecte internacional Erasmus + Experiential Live Project Enhancement (ELPE), en què representants de les universitats europees participants van presentar els resultats i conclusions sobre aquesta iniciativa docent basada en els 'live projects'; experiències de cooperació innovadora entre l'Empresa i la Universitat.

11/06/2019

El passat divendres 7 de juny va tenir lloc, a l'Hotel Exe Campus de la UAB, la conferència final de l'Experiential Live Project Enhancement (ELPE), en què ha participat la Fundació UAB, a través de l’Escola de Turisme i Direcció Hotelera, durant els darrers dos anys. A l'esdeveniment es van presentar els principals resultats i conclusions del projecte, així com també es van exposar comunicacions orals sobre experiències de cooperació innovadora entre l'empresa i la universitat.

Amb el títol "Learning innovation: live projects, creativity and new approaches for a changing labour market", la conferència va ser una trobada internacional que va aplegar més de setanta professors, estudiants universitaris i representants d’empreses, provinents de diferents països europeus. L’esdeveniment va ser concebut com un “live project” en sí mateix, atès que va estar preparat i organitzat pels alumnes de l’assignatura d’Organització de Congressos i Convencions, del Grau de Turisme en Anglès, formant part de l’avaluació de l’assignatura.
 

Ponència d'Albert Bosch (Spirit of Adventure)
Durant el matí es van realitzar les presentacions orals dels ponents convidats, entre els quals els professors Jarmo Ritalahti (Haaga-Helia University de Finlàndia), Andreu Turró (UAB) i Federica Montaguti (Ca’ Foscari, Venècia, Itàlia), que van tractar sobre l’aprenentatge experiencial, l’emprenedoria i els “live projects”, respectivament. La sessió matinal la va cloure l’aventurer i empresari Albert Bosch (Spirit of Adventure), que a partir de la seva experiència vital i professional va dissertar sobre la importància de la innovació en tots els camps de la vida i, en especial, en l’àmbit de l’aprenentatge.

A la tarda es va celebrar un taller, en format de taules rodones, en què professors i estudiants de diferents universitats van presentar experiències de “live projects” en què havien participat i les van compartir amb els assistents, amb qui van poder intercanviar punts de vista i conèixer amb més detall les experiències. Després d’unes paraules finals per part de la professora Vaida Bartkutė-Norkūnienė, de la Universitat d’Utena (Lituània), la institució que coordina el projecte ELPE, l’esdeveniment es va cloure -seguint amb la seva filosofia- amb una activitat experiencial, consistent en un tast de vins de diferents denominacions d’origen de Catalunya.
 
Taller d'experiències de "live projects"

Vídeo-resum de l'experiència del projecte a l'Escola de Turisme i Direcció Hotelera: