La Biblioteca d'Humanitats commemora el seu vintè aniversari

20è aniversari biblioteca humanitats

La celebració del vintè aniversari de la Biblioteca d'Humanitats oferirà una oportunitat per reflexionar sobre el progrés de les humanitats digitals. Tindrà lloc el 14 de novembre, a la sala José Agustín Goytisolo, i hi participaran membres del CSUC i de diferents centres de la UAB.

14/11/2017

El 14 de novembre, la sala José Agustín Goytisolo de la Biblioteca d'Humanitats acollirà la jornada "De Lletres a HD-Lab: 50 anys de la UAB i 20 anys de la Biblioteca d'Humanitats", on es parlarà sobre el futur de les humanitats digitals i la recerca en diferents disciplines humanístiques i socials.

La trobada començarà a les 10 h amb unes paraules d'inauguració a càrrec del vicerector de Relacions Institucionals i de Cultura, Carlos Sánchez, i del director del Servei de Biblioteques, Joan Ramon Gómez Escofet. Tot seguit, Lluís Maria Anglada, director de Ciència Oberta del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC), oferirà la conferència "Biblioteques, recerca i ciència oberta". Des de l'àrea de Ciència Oberta del CSUC, es vol incrementar la visibilitat de la recerca feta a Catalunya a través del Portal de la Recerca de les Universitats de Catalunya i donant suport a la gestió de dades de recerca i a la publicació en accés obert.

Després d'una pausa, a les 11,15 h, tindrà lloc la taula rodona "Biblioteca d'Humanitats: encarant el futur", que aplegarà docents de diferents centres de la UAB. Hi participaran Pilar Cid (Facultat de Traducció i d'Interpretació), Ramón Valdés i Gonzalo Pontón (Facultat de Filosofia i Lletres), Jordi Pàmies (Facultat de Ciències de l'Educació) i David Costa (Facultat de Psicologia). Els ponents debatran sobre el paper de la Biblioteca d'Humanitats pel que fa a la recerca, sobre com ha d'adaptar-se a noves necessitats docents, sobre com gestionar l'accés obert a les dades i els resultats de la recerca o sobre quines millores caldria assolir pel que fa a allotjament i difusió dels recursos digitals, entre d'altres punts. Moderaran el debat la coordinadora i la cap de la Biblioteca, Margarita Freixas i Núria Gallart, respectivament.
Més informació: Biblioteques
De Lletres a HD-Lab: 50 anys de la UAB i 20 anys de la Biblioteca d'Humanitats

 

Notícies relacionades

vacunaciogrip2017

Comença la campanya de vacunació antigripal

Del 5 de novembre al 21 de desembre té lloc la campanya de vacunació antigripal organitzada pel Servei Assistencial de Salut de la UAB adreçada a tota la comunitat universitària (personal i estudiants), especialment a aquelles persones que tinguin un alt risc de patir complicacions relacionades amb la grip. Llegir més

Totes les notícies